28 ezer embert szivatott meg a kormány?

A keményen dolgozó kisemberek kormánya a saját pénzét bennfentes információk alapján kimentette, de ugyanezt a keményen dolgozó kisembereknek már megtiltotta. 

A Buda-Cash tulajdonosainak érdekeltségében álló DRB bankcsoport egyik tagja, a BRB bankban vezette számláját a Honvéd Egészségpénztár (HEP), ahol 28 ezer ember megtakarításának egy részét vezették, 1,8 milliárd forint értékben - írja a hvg.hu.

Február 24-én kora reggel az egészségpénztár vezetői látták, hogy baj van, ezért a pénzt elutalták másik számlájukra, amit a Raiffeisennél vezettek. A tranzakciós lista alapján a megbízás teljesült, a rendszer befogadta az utalást, csakhogy a pénz soha nem érkezett meg, ráadásul a BRB-s számlaegyenlegük 0 forintot mutatott. Magyarul: 1,8 milliárd forint hollétéről egyelőre senki nem tud semmit.

Összefoglalva:

- kedden kiderült, hogy a Külügyminisztérium a Magyar Nemzeti Kereskedőház pénzét, 3,8 milliárdot egy másik, súlyos helyzetbe került pénzügyi cégnél, a Quaestornál tartotta, de innen március 9-én az utolsó pillanatban kimentették – Orbán Viktor utasítására

- hasonló kísérletet tett a HEP is a buda-cashes BRB-nél, de az ő utalásuk már nem ért célba

- semmi hír 1,8 milliárd forintról

- amit szabad a külügynek/kormánynak/államnak, azt nem szabad a keményen dolgozó pénzükre váró kisembernek