30 ezer felett a Lovasíjász nézettsége

Novák emlékeztet, hogy utoljára dokumentumfilm öt évvel ezelőtt tudott hasonló sikert elérni: a hazánk természeti értékeit bemutató Vad Magyarország című alkotás volt erre akkor képes. Hozzáteszi: a rendkívül magas nézettség már csak azért is nagy eredmény, mert a mozik műsorrendjében „meglehetősen mostohán bánnak” az alkotással. Példaként említi a Cinema Cityt, amely Budapesten egyedül az Aréna Moziban vetíti a filmet, annak ellenére, hogy más filmszínházakban telt házasak az előadások. Szerinte ez is alátámasztja, a Jobbik többször is hangoztatott álláspontját, amely szerint nem szerencsés, hogy a magyar mozipiacon „monopolhelyzet alakult ki.”

 

Fergeteges magyar kulturális siker A Lovasíjász, melynek nézettsége immár meghaladta a 30 ezer nézőt a mozikban. Különö...

Közzétette: Novák Előd – 2016. február 27.


Rámutat arra is, hogy a Lovasíjász sikerének fényében, még érthetetlenebb a Filmalap magyar történelmi alkotásokat szinte soha nem támogató gyakorlata. A hatalmas nézőszám Novák szerint azt mutatja, hogy

 

„valóságos éhínség” van a nézőkben

a hasonló témájú filmekre. Ennek ellenére nem készülhettek el a Tóth Ilonkáról, Toldiról, Bethlen Istvánról, Munkácsy Mihályról Tisza Istvánról, Hunyadi Mátyásról és Hunyadi Jánosról, vagy a kuruc korról szóló filmtervek, holott alkotóik komoly pályázatot nyújtottak be – hangsúlyozza a Jobbik alelnöke.

A kormány a Saul fiát, a Jobbik A Lovasíjászt nézetné meg a középiskolásokkal, mert „mi a nemzeti bűntudat helyett nemzeti büszkeséget erősítő alkotásokat preferálunk” - szögezi le Novák Előd.