A Coopot nézte most ki a polgármester

Mészáros Lőrinc, Felcsút első embere egyelőre nem tudja magát bevásárolni a szövetkezetbe.

Nehezen visszautasítható ajánlatot kaptak nemrég a Coop kiskereskedelmi lánc vezetői – értesült a Népszabadság. Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa, Mészáros Lőrinc jelentkezett be hozzájuk lehetséges vevőként. A lap információi szerint a felcsúti polgármester komoly, országos méretű kereskedelmi lánc létrehozásán fáradozik, erre utal az is, hogy ő és megbízottjai nemcsak a Coop-központtal tárgyaltak, hanem a Felcsút vonzáskörzetétől távoli országrészek ÁFÉSZ-áruházainál is érdeklődtek. Az üzlet – legalábbis egyelőre nem jött össze –, az újság forrásai egyöntetűen úgy tudják, hogy a hazai lánc vezetői nemet mondtak Mészárosnak.

Nem áll szándékában?

Az értesülést a Coop Hungary Zrt. nem kívánta kommentálni, Mészáros Lőrinc pedig  szűkszavúan csak annyit reagált, hogy nem vásárolt semmit a Coop Zrt.-től, és nem is áll szándékában. Felcsút első embere ugyanakkor a korábbi tárgyalások tényét nem cáfolta. Annyi biztos, hogy Mészárosnak nem lenne könnyű dolga: ahhoz, hogy bevásárolja magát, az kellene, hogy a hálózat öt nagy regionális méretű cégével megegyezzen.
 
Ami biztos, Orbán Viktor miniszterelnök korábban szűk körben már többször kifejtette egy nagy magyar áruházlánc szükségességét. A lap úgy tudja, ennek a része volt az is, amikor 2012-ben a CBA és a Coop az akkor kivonuló Cora hipermarketlánc felvásárlására közös cégbe tömörült. A lánc akkor az Auchané lett, a CBA és a Coop a Profi- és Match-üzleteket szerezte meg.