A Corvinus és a gyöngyösi főiskola mellett a Jobbik

Csúnya színjátékot játszott a felsőoktatási intézményekkel a kormány. 

Farkas Gergely, az ellenzéki párt ifjúsági tagozatának elnöke emlékeztetett:az államtitkárság korábban a pesti és budai karok közötti párhuzamosságok, illetve a Szent István Egyetemmel való szorosabb együttműködést szabta feltételül, hogy a Corvinus jelenlegi formájában tovább működhessen. Amikor ezek teljesítése megkezdődhetett volna, mégis úgy döntöttek, hogy feldarabolják a közgázt. 
Az egész egy színjáték volt
 - mutatott rá a parlamenti képviselő. 
 
A politikus szerint ezzel a döntéssel a hallgatókat és az oktatókat is komoly veszteség éri. Előbbiek nem azon az egyetemen fejezik be tanulmányaikat, mint ahol elkezdték, utóbbiak pedig már "nem a patinás Corvinus oktatói lesznek", ráadásul sokuknak többet is kell utaznia új munkahelyére. Pénzügyi szempontból pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy noha a budai karok külföldi hallgatók bevonásával szerették volna ellensúlyozni az elmúlt évek elvonásait, a forráshiányt, az intézmény a nemzetközileg ismert és elismert a Corvinus név elvesztésével kevésbé lesznek vonzók.
 
A jobbikos politikus jelezte, hogy nem akarnak rátelepedni a corvinusos hallgatók demonstrációjára, de szolidaritást vállalnak velük. Ezt ő és párttársa, Dúró Dóra is egy zöld szalaggal fejezte ki a tájékoztatón.
 
A parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke azt bírálta, hogy a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolát is a hallgatók és az oktatók akarata ellenére vonják össze az egri Eszterházi Károly Főiskolával. Dúró Dóra szerint az iskola jövője akkor lenne biztosított, ha önállóan működhetne. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a döntést az intézmény szenátusa sem tartja jónak. Ők az integrációt pedig a Debreceni Egyetemmel tartanák elképzelhetőnek.
 
A politikus elmondta: a helyzetről a múlt héten a főiskola rektora személyes találkozójuk alkalmával tájékoztatta Vona Gábor pártelnököt, aki a a legutóbbi országgyűlési választáson a gyöngyösi választókerületben volt képviselőjelölt. 
 
Hiteltelen, hogy a kormány fontosnak nevezi a vidéki egyetemek fejlesztését, mert döntéseivel veszélybe sodorja azokat - összegzett az ellenzéki politikus.