A dzsihadisták mellett a foglyaikat is lebombázták?

A szélsőségesek börtönét támadták, de a rabok közül is többen meghalhattak.

Az orosz légierő légicsapást mért szombaton az al-Kaidával szövetséges an-Nuszra Front ellenőrzése alatt álló börtönre Szíria északnyugati részén, a támadásban legkevesebb 39 ember vesztette életét. A szíriai hadsereg hadműveleteiben több mint 30 terroristát öltek meg.     

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű ellenzéki emigráns szervezet közölte, hogy a légi csapás halottai között nemcsak az an-Nuszra harcosai vannak, hanem a Marrat an-Numán városban lévő

börtön foglyai is.

Egy másik ellenzéki csoport, a helyi koordinációs bizottság szerint a légi csapás 51 ember életét követelte. Az OSDH arról számolt be, hogy az orosz gépek négy rakétát lőttek ki, amelyek egy iszlamista bíróság épületébe csapódtak be, ahol a börtön is található, valamint a bíróság mellet elhaladó utcán.

A SZANA szíriai hivatalos hírügynökség közlése szerint a szíriai hadsereg a népfelkelők támogatásával támadást hajtott végre az iszlamisták ellen a Damaszkusztól 200 kilométerre északra fekvő Hama térségben. A hadműveletben

az Iszlám Állam több mint 30 terroristáját ölték meg,

köztük az egyik helyi parancsnokot, az iraki Abu Bakr al-Aszadit. A szíriai erők a szomszédos Idlíb tartományban is támadták az iszlamista szélsőségeseket, ahol hat harcosukat ölték meg.