A gyermekek érdekében – most a mindennapos testnevelésről egyeztetett Dúró Dóra

dr. Szalay Piroska, a MTTOE titkára osztotta meg vele gondolatait a közoktatás mai állapotával.

Dúró Dóra, a nemzeti párt szakpolitikusa, az Országgyűlés oktatásért is felelős bizottságának az elnöke csütörtökön a Facebook-falán arról számolt, hogy dr. Szalay Piroska, a Magyar Testnevelőtanárok Országos Egyesületének (MTTOE) titkára osztotta meg vele gondolatait a közoktatás mai állapotával, különösen is a testnevelés-oktatással kapcsolatban.

Az egyeztetésen kiderült, hogy bár a mindennapos testnevelés a teljes szakma akaratával találkozott, és jó ötlet volt, előkészítése sajnos nem volt megfelelő, technikai hátterének megvalósítása máig hagy kívánnivalót maga után.

Dr. Szalay Piroska szerint nagy elégedetlenséget váltott ki, és sok, több évtizedes tapasztalattal rendelkező tanár számára megalázó helyzetet eredményezett a pedagógus életpályamodell előkészítetlensége, hiszen a tapasztaltabb, régebben pályán lévő kollégákat is "Pedagógus I"-be soroltak be.

"A sportért is felelős Kulturális Bizottság vezetőjeként és édesanyaként is csak egyetérteni tudok azzal, hogy a sportnak kiemelt helye van az iskolai nevelésben. Nem csak a gyermekek túlterheltségét lehet oldani vele, hanem fegyelemre, egészséges versenyszellemre is tanít. Nem is beszélve arról, hogy minden, az egészségbe befektetett idő az ember életében életminőség formájában később bőven megtérül"

- fogalmazta meg a tapasztalatait Dúró Dóra.