A Jobbik Strasbourgig megy nyugdíjügyben

Nem adják fel a küzdelmet, ha kell az emberi jogi bíróság elé viszik az ügyet. 

Sneider Tamás szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: még soha nem kapott annyi felháborodott telefonhívást, mint az AB döntése után. Már csak ezért sem fogjuk feladni a küzdelmet a diszkrimináció-mentes nyugdíjrendszerért - hangsúlyozta. A politikus a férfiakat ért hátrányos megkülönböztetés jellemző példájaként említette, hogy ha a kisgyermekkel az édesapja marad otthon GYES-re, akkor az nem számít bele a szolgálati idejébe. 
 
A Jobbik folytatni fogja kampányát a Férfiak 40 program mellett - szögezte le. A politikus szerint könnyedén összegyűjthetnének "akár félmillió aláírást" is a kezdeményezés mellett, ám ennek a taláros testület határozata nyomán egyelőre nem lenne értelme. 
 
Sneider leszögezte: ha kell, 
a strasbourgi emberi jogi bíróság elé viszik a kérdést, 
ahol szerinte "biztosan nem fog megállni" az Alkotmánybíróság döntése. 
 
Az Alkotmánybíróság kedden határozott úgy, hogy alkotmányellenes a Kúria azon döntése, amely lehetővé tette a férfiak - nőkhöz hasonlóan - 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést. Így nem lehet megtartani az erről szóló népszavazást. 
 
Részletes indoklást jövő hétre ígértek, ám nagyon valószínű, hogy az elutasító verdikt oka elsősorban az, hogy a nyugdíjrendszert érintő változtatást "költségvetési kérdésnek" tekintették, amelyről nem írható ki referendum.