A magyar rászorulóknak is szükségük van segítségre

Az Önkéntesség Hete keretében a Jobbik IT tagjai szeptember 12. és 19. között közel 50 helyen (még a gúnyhatáron túl is, ahogy arról nemrég beszámoltunk), az ország minden megyéjében végeznek karitatív munkát, tudtuk meg Kiriák Klaudiától. A tevékenységek között megtalálható a plébániákon való takarítástól kezdve a könyv- és adománygyűjtésen át különböző területrendezési feladatokig számos feladat.
 
Hozzátette, hogy az önkéntességhez kapcsolódik a szervezet "Csalj egy mosolyt az arcokra" sorozata is, amelynek elsődleges célja a művészi produkciókkal való lelki segélynyújtás különböző szociális intézményekben. 
"Úgy véljük, hogy a mai apolitikus rendszerben az embereknek egy olyan rendszerre van szüksége, amelyet igazán magukénak érezhetnek. Ezért elengedhetetlennek tartjuk, hogy a politikusok felálljanak bársonyszékükből, és a köz érdekét önkéntes munkával is szolgálják"
- hangsúlyozta, végül felszólította a többi párt és ifjúsági szervezet tagjait, hogy csatlakozzanak kezdeményezésükhöz. 
 
Ezután Magvasi Adrián, a 13. kerület 10. választókerületének jobbikos képviselőjelöltje ismertette, hogy az angyalföldi IT-sekkel közösen milyen önkéntes tevékenységet folytattak a mai napon. A délelőttöt egy szociális intézményben töltötték, ahol egy kis műsort adtak elő (furulyázás, éneklés, meseolvasás), majd néhány óra alatt az épülethez tartozó raktárakban tettek rendet. A délután folyamán pedig metróállomásoknál osztottak ételt és italt rászorulóknak. 
"Az elmúlt hetekben, hónapokban láthattuk, hogy Budapesten nagyon sokan próbálnak adományokkal segíteni a bevándorlóknak, ami humanitárius szempontból rendben is van, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy magyar emberek is rászorulnak ezekre a segítségekre"
- emelte ki.
 
Az N1TV riportja:
 
 
A Nyolcas Fogat riportja: