A paralimpiai bizottság elnöke szerint biztos, hogy mi rendezzük az olimpiát

A sportvezető, aki december közepén újabb négy évre kapott bizalmat az MPB közgyűlésétől, az olimpiai és paralimpiai pályázatot érintve az MTI kérdésére elmondta: eddig is aktívan részt vettek a munkában, és ez ezután is így lesz.

"Erősítjük a kapcsolatokat azokkal a nemzetközi parasport testületekkel, amelyeknek a legminimálisabb befolyásuk is lehet a döntésre. Rendelkezésre bocsátjuk azt a sportszakmai tudást, amely lehetővé teszi, hogy a pályamunka paralimpiai része erős legyen. A magyar pályázati bizottság megértette, hogy egy jó paralimpiai pályázati résszel ugyan önmagában nem lehet megnyerni a versenyt, de egy rosszal el lehet azt veszíteni" - mondta.

Az esélyekről szólva leszögezte: "csak mi nyerhetünk". "A nemzetközi olimpiai és paralimpiai család minden érvényes szempontja, így a kisebb városok felé történő nyitás, az események emberközelivé tétele, új földrajzi régiók bevonása, a doppingellenes küzdelem, azaz minden logikus érv mellettünk szól. Ha hiba nélkül csináljuk végig a folyamatot, márpedig eddig így csináltuk, akkor képtelenség, hogy más nyerjen" - jelentette ki.