A parlamentben lövöldözött, majd hazudott a szoci képviselő

Gőgös Zoltán, az MSZP politikusa eljátszotta, ahogy egy puskával lő az egyik képviselőre. Ennyire kétségbeesett az MSZP?

A videóért köszönet a kuruc.info-nak!

Gőgös szerint ez nem az, aminek látszik

A parlamentben kaptuk el a szocialista képviselőt, mert kíváncsiak voltunk rá, mégis, szerinte mit ábrázol a kezünkben lévő fotó (akkor még nem volt videónk az esetről - a szerk.). A politikus a legnagyobb lelki nyugalommal közölte, hogy idézzük: "igazából nem tudok ezzel a kézmozdulattal mit kezdeni... ha végignézzük a felvételt, akkor azon is látszik, hogy fogom azt a papírt, és visszafele mutogatok, és utána elkezdtem köhögni, és feltettem a szám elé a kezem... ennyi volt, nem lőttem senkire!".

- Ez nem egy puska akkor?

- Nem! Hát én nekem puskám sose volt... én nem akartam lelőni semmit ... ha puska lenne sem arra célzok! Volt egy rossz mozdulat, amit elkapott egy fotós... semmi szándékos nem volt benne!

...

- Tehát akkor ez egy félreértés...

- Abszolút, teljes félreértés! Életemben eszembe nem jutna ilyen!

Ez az, ami soha nem történt meg. Vagy mégis.

Itt a hangfelvétel

Ahogy írtuk, Gőgös Zoltán mindent letagadott amikor kérdeztük, és félreértésre hivatkozott. Hallgassák meg, milyen egyszerűen megy a félrebeszélés:

Ezen a hangfelvételen tagadja le Gőgös, hogy lőtt volna

Végül pedig döntsék el Önök, hogy a videón lövés látszik, vagy nem. Egyet tippelhetnek, de ugye úriember biztosra nem fogad. A felvételt megtekintve egyébként úgy tűnik, hogy a lövés nem Tállait érte volna. Erre Gőgös Zoltán is utalt, amikor azt mondta, ha puska lett volna a kezében, akkor sem oda ment volna a találat. A kérdés csupán - most már újra - az, hogy kivel szemben választotta a fenyegetés ezen módját a szocialista képviselő.

Életében nem volt a kezében puska? Tényleg?

Gőgös Zoltán azt nyilatkozta nekünk, hogy még életében nem volt puska a kezében. Ehhez képest a Vadászkürt című szaklap 2008. decemberi számában írtak arról, hogy a szocialista politikus a Veszprém megyei Vadászkamara vadászati fórumának a fővédnöke volt. Most a kérdés az, hogy Gőgös itt is hazudott, vagy tényleg úgy lehetett egy vadászati fórum fővédnöke, hogy ilyen szinten köze sincs a vadászathoz.

A letöltéshez kattintsanak a képre! - Forrás: Vadászkürt c. lap, 2008. december

Még munka közben is vadászkönyvet olvas

Gőgös még államtitkársága alatt nyitotta meg az ajkai polgármester könyvbemutatóját - olvasható a veol.hu egy 2007-es cikkében. Az érdekfeszítő kiadvány a szocialista településvezető, Schwartz Béla namíbiai vadászélményeit foglalta össze. Schwartz több, egzotikus afrikai trófeával tért haza, hozott aranysakált, varacskos disznót, gnút, és orixot is, ami szintén egy különleges antilopfajta, Namíbia fontos nemzeti jelképe. Mindez annak idején Gőgösnek is tetszett, mint fogalmazott: „…a parlamenti ülésteremben merültem el a kötetben, amely érdekesebbnek bizonyult a jogszabályoknál.”

Pár napja még ő gyilkosozott

A fenyegető mozdulat már csak azért is érdekes, mert Gőgös Zoltán volt az, aki két nappal az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója előtt a köztévé reggeli műsorában gyilkosnak nevezett egy olyan személyt, aki a horvát nemzet szabadságáért, önrendelkezéséért, továbbá a magyarok lakta Szentlászló településen élők megvédéséért harcolt. A Jobbik ezek után felszólította Gőgös Zoltánt, hogy kérjen bocsánatot és mondjon le parlamenti mandátumáról.

A politikai leszámolásokra való utalások egyre gyakoribbak: mint megírtuk, Rózsa Mihály, a Magyar Liberális Párt (MLP) egykori alapítója és pesterzsébeti polgármesterjelöltje posztolt a Facebookra egy olyan képet, amin a jobbikosok felakasztásáról ábrándozott.

Jobbik: Gőgösnek le kell mondania!

Kedd kora este az ügyben közleményt adott ki a Jobbik, ami szerint a képviselő őket akarta "lelőni". Mirkóczki Ádám szóvivő ezért a felszólította Gőgös Zoltánt, hogy "a választói félrevezetése, valamint a Jobbik - az Ipsos ma nyilvánosságra hozott felmérése szerinti - másfél millió támogatójának szimbolikus kivégzése miatt azonnal mondjon le a mandátumáról". Felszólítták továbbá Tóbiás Józsefet, a szocialista párt vezetőjét és Pad Ferenc képviselőjelöltet, hogy határolódjanak el szélsőséges párttársuktól.

Emlékeztettek, hogy Pad Ferenc választókörzetében aktív kampányt folytat Gőgös. "Nagyon bízzunk benne, hogy a szocialista lakossági fórumokon nem ilyen hangulatban és tartalommal szórakoztatják a résztvevőket" - jegyezték meg.

Elismerte, és sajnálja. A kedvelői nem.

Kedves barátaim, soha nem voltam olyan ember aki nem vállaltam a felelősséget azért, amit csináltam - írta esti Facebook-posztjában Gőgös Zoltán, majd azzal folytatta, hogy fogalma sincs, a vitában kinek mutatta a puskát, hiszen senkit nem akarna lelőni.

Majd azzal próbált védekezni, hogy sokan "a Quaestor károsultak közül így tennének a bűnösökkel. Valószínű erre akartam felhívni a figyelmet". Végül elnézést kért és közölte, hogy nem fog lemondani, mert a "következetes kemény harcot folytatni fogja". A poszt alatt Gőgös kedvelői viszont többségben inkább sajnálták, hogy nem volt igazi puska a kezében.

A lájkolók között ott volt Kész Zoltán is, a hétfőn esküt tevő veszprémi "független" parlamenti képviselő.