A regisztráció a hazaárulás szinonimája

A Jobbik szerint Orbánék háttéralkut kötöttek a németekkel, ezért nem engedik át az országon a migránsokat. 

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján leszögezte: migránsügyben nincs jó megoldás. "Csak rossz és katasztrofális között választhatunk. A baloldali ellenzék és a kormány politikája sajnos inkább az utóbbi hoz áll közel" - véli a politikus. . 
 

A kormány képtelen a déli határ megvédésére, ugyanakkor, akiket beengednek, azokat nem engedik tovább. Ez a lehető legrosszabb gyakorlat

 
 - mutatott rá.
 
Mirkóczki emlékeztetett: a kormány minden megszólalásában az Uniót hibáztatja a kialakult helyzetért, és ebben alapvetően szerinte igazuk  is van. Ám közben az értelmetlen és káros Dublin III. rendeletnek "még az apró betűs részét is betartják".
 
A politikus valamilyen háttéralkut sejt a háttérben, mert „az nem lehet ok nélkül, hogy egyetlen egy migránst sem engedünk tovább Németországba.” A Jobbik különösnek találja, hogy a görögökön és olaszokon valamiért nem kérik számon Dubin III. betartását Berlinből, holott ők már hónapok óta nem regisztrálnak egyetlen embert sem. A schengeni zónából való kizárásuk sem merült még fel, holott a kormány ezzel indokolja, hogy mi tartjuk magunkat a szabályokhoz. Sőt, példájukat most már Csehország és Ausztria is követi - mutatott rá. 
 
Mirkóczki hangsúlyozta: Ha a dublini rendelet továbbra is érvényben marad, és "a használható emberek kiválogatása után" hazánkba toloncolják vissza a bevándorlókat, az közép-és hosszútávon  "Magyarország végét jelentheti". 
 

A regisztráció jelenlegi gyakorlata a hazaárulás szinonimája

 
- szögezte le. 
 
A Budapestről elindul gyalogos migránsmenetre voonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta a Jobbik mindannyiukat regisztráció nélkül átengedné az osztrák határon
 

megkérve őket, hogy "adják át üdvözletünket Angela Merkelnek!."

(Fotó: Béli Balázs)