A TEK kiürített egy óbudai iskolát - bombát nem találtak

Lezárták az iskolába vezető utat és annak 2-300 méteres körzetét.

Több hírportál azt írja: a budapesti Kiscelli közben található British International Schoolt bombariadó miatt ürítették ki.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről jelentkezve azt mondta: egyelőre annyit tudni, hogy a rendőrség és Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a helyszínen vannak.

Lezárták az iskolába vezető utat és annak 2-300 méteres körzetét. Az M1 információi szerint óra közben a tanárok egy "biztonságos" terembe terelték a diákokat és felhívták a szülőket, hogy mielőbb menjenek értük. Más információk szerint egyes diákok a közeli Kiscelli Múzeumban várják szüleiket.

Frissítés: Nem találtak robbanótestet annak a III. kerületi iskolának az épületében a rendőrök, amelybe bombafenyegetés érkezett szerda reggel - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtószóvivője délután az MTI-t.

Egyes hírek szerint bombát nem találhattak, erre utal ugyanis, hogy a rendőrség válaszából kiderül, az ügyben "csak" közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Az Index-nek egy diák is megszólalt:

úgy kezdődött, hogy fél kilenc körül megszólalt a tűzjelző, akkor protokoll szerint mindenki kivonult a sportpályára, 15-20 perccel később informáltak minket, hogy jött egy hívás arról, hogy bomba van az iskolában. Megjöttek a rendőrök, kivágták a kerítést, és az alsósokat kimenekítették a múzeumba, minket egy 10 perccel később elvittek a tornaterembe, ahol másfél órát töltöttünk. Később kiengedték azokat, akiknek a szülei ott voltak, de csak kisebb csoportokban. A szemben lévő házak tetején is TEK-esek voltak, az iskola előtt kb. 15 TEK-es állhatott, az utca tele rendőrökkel. Civil autós TEK-esekkel is.

Nem véletlen, hogy a rendőrség komolyan vette a bombariadót. A portál információi szerint a bombával fenyegető ezúttal pontos helyet és időpontot is megadott, valamint a párizsi terrortámadások után Nagy-Britannia megkezdte a légicsapásokat az Iszlám Állam ellen.