A tengerbe zuhant az orosz védelmi minisztérium repülőgépe

A gépen az orosz hadsereg kórusa utazott, Szíriába tartottak.

Eltűnt a radarképernyőről az orosz védelmi minisztérium repülőgépe röviddel azután, hogy felszállt Szocsiból - jelentette vasárnap a TASZSZ orosz hírügynökség a krasznodari terület mentőszolgálatának egy forrására hivatkozva.
 
A Tu-154-es típusú utasszállító repülőgép a szíriai Latakiába indult, a fedélzetén mintegy 83 utas és a legénység 8 tagja tartózkodott. A géppel az orosz hadsereg kórusa, az Alekszandrov-kórus tagjai utaztak, de ott volt az orosz sajtó kilenc munkatársa is.
 
Latakiában van a szíriai konfliktusban Damaszkusz oldalán beavatkozó Oroszország légitámaszpontja.
 
Az eltűnést követően nem sokkal a  RIA-Novosztyi jelentette: lezuhant a repülőgép, a katasztrófát műszaki meghibásodás vagy a pilóta hibája okozhatta. 
 
Az első adatok szerint a gép a Fekete-tengerbe zuhant.
 
Az orosz védelmi minisztérium hivatalosan is megerősítette a szerencsétlenséget: a tárca közlése szerint a gép roncsait Szocsi térségében, a parttól másfél kilométernyire, 50-70 méteres mélységben találtak meg.
 
Az Interfax orosz hírügynökségnek a segélyhívó szolgálatokra hivatkozó jelentése szerint megtalálták a szerencsétlenség színhelyét: Szocsitól 6-8 kilométerre olajfoltot találtak a tengeren, amely a feltétezések szerint a szerencsétlenségből származhat. Mentőhajókat irányítottak a helyszínre.
 
A Tu-154 fedélzetén tartózkodóknak gyakorlatilag nem volt esélye a túlélésre
 
- mondta az Interfaxnak a mentőszolgálatok jól értesült munkatársa.