A terrorellenes harcban nem létezhet kettős mérce

"Nincsenek garanciák. (...) Senki sem mondhatja, hogy 'a terror a mi országunkban nem történhet meg'."

A miniszterelnök azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy a kórházban meglátogatta a szilveszteri terrortámadás sérültjeit a kórházban.

"Nincsenek garanciák. (...) Senki sem mondhatja, hogy 'a terror a mi országunkban nem történhet meg'. Pár nappal ezelőtt megtörtént Németországban és megtörtént Irakban is."

- nyilatkozta Yildirim.

Hozzátette:

"Az egyetlen dolog, amit mondhatunk, hogy a terrornak nincs vallása. A terrorizmus mindenhol terrorizmus. A terrorizmus elleni harcban a kettős mérce nem segíti a siker elérését, hanem pont gyengeséget teremt."

A nyomozás állásáról a következőképp nyilatkozott:

"Már kirajzolódnak egyes részletek, de a hatóságok emberei konkrétumok után kutatnak."

Közölte ugyanakkor, hogy a támadó a helyszínen hagyott egy fegyvert, és a kialakult zűrzavart kihasználva tudott elmenekülni.

A hivatalos iráni kommunikációval meglepő módon egybehangzóan a török miniszterelnök is kiemelte, hogy a terrorizmus "az emberiség közös problémája", ami a nemzet egységét és testvériségét hivatott aláásni.

Yildirim hitet tett amellett, hogy akárkik is akarják megbontani Törökország és a török nép egységét, nem fognak sikerrel járni.

"A terror nem kelthet félelmet bennünk, (mert) mi fogunk ráijeszteni."

- mondta a török miniszterelnök.

Véres lesz 2017 is? Már 39 áldozata van az isztambuli terrortámadásnak

A rendőrség továbbra is kutat a terrorista elkövető után - mondta a miniszter. Hozzátette, 69 ember sebesült meg, négy ember állapota súlyos. A támadás célpontja egy híres szórakozóhely, a Reina klub volt, amely a Boszporusz európai partján van.