A végéhez közeledik hazánk gyarmatosítása, eladnák az állami földeket?

A még megmaradt, állami tulajdonban lévő, mintegy 500 ezer hektár födet is elkótyavetyélné a kormányzat?

A 25 éve tartó gyarmatosítási folyamat végéhez érkeztünk, ugyanis már nemcsak a kormányhoz közelálló gazdaszervezet, a MAGOSZ mondja azt, hogy az állami földvagyont el kell adni, hanem már a Nemzeti Agrárkamara is – hangsúlyozta a politikus. Magyar Zoltán biztosra veszi, hogy ezek véleménye szerinte függetlennek nem igazán nevezhető szervezetek nem maguktól találták ki ezt a javaslatot, hanem a kormányzati álláspontot képviselik.

A radikális ellenzéki képviselőt nem nyugtatta meg az a mai hír, hogy még nem született döntés az állami földek sorsáról. A Jobbik szerint elfoghatatlan és alkotmányellenes az, hogy a még megmaradt kevés, mintegy 500 ezer hektárnyi állami földet elherdálja a kormányzat. Magyar Zoltán olyan információk birtokába jutott, hogy a földeket gyakorlatilag ingyen, egy a leendő vásárlók számára rendkívül kedvező konstrukcióban értékesítenék.

A 25 éve tartó gyarmatosítási folyamat végéhez érkeztünk... - Magyar Zoltán (Nagy Zsuzsa - Alfahír)

A politikus felvette az összes olyan civil- és gazdaszervezettel a kapcsolatot, akik érintettek ebben a kérdésében. Mint mondta: mindannyian egyöntetűen tiltakoznak a földek eladása ellen. A képviselő azt kérte a kormánytól, hogy amennyiben mégis értékesíteni kívánná ezeket a földeket, úgy előtte egyeztessen a valóban független szervezetekkel is, ne pedig csak a hozzá szoros szálakkal kapcsolódó MAGOSZ-szal, és az állami földek jelenlegi bérlőivel tárgyaljon. Utóbbiakra példaként Mészáros Lőrincet és a hozzá kapcsolódó üzleti köröket nevezte meg.

Fazekas Sándor földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel kapcsolatban az ellenzéki képviselő megjegyezte: csupán azért nem támadja, mert a miniszterelnök nemrég azt nyilatkozta róla, hogy azért nem mozdítja el a posztjáról, mert az ellenzék túl sokat támadja. Magyar Zoltán pedig nem szeretné, hogy esetleg miatta maradhasson pozíciójában.

Jobbik semmiféleképpen nem szeretne rátelepedni a független gazdaszervezetekre, de támogatni fogja őket minden lehetséges eszközzel, amennyiben az állami földek eladás elleni demonstrációkat szerveznek. Magyar Zoltán ígéretet tett arra, hogy amennyiben kormányra kerülnek, felül fogják vizsgálni az állami földek bérbeadásának pályázatait is. Azt szeretnék, hogy valóban helyben élő magyar gazdák használhassák ezeket a földeket.