Adomány: játszóteret épített az akkumulátorgyártó Samsung SDI a gödi gyerekeknek

Adomány: játszóteret épített az akkumulátorgyártó Samsung SDI a gödi gyerekeknek

A dél-koreai cég a helyi önkormányzattal együttműködve kedveskedett egy „modern, integrált játszótérrel” Gödön.

Lovagi vár, csúszdák, siklópálya, hintapark és számos más játék várja szerdától a gödi gyermekeket egy „modern, integrált játszótéren”, amely a gödi önkormányzat és a Samsung SDI Magyarország együttműködésével valósult meg - számol be az MTI.

A megnyitón Hyun Jung, a Samsung SDI gödi akkugyárának alelnöke adta át a játszótér kulcsait a Fidesz támogatásával Göd polgármesterévé vált Kammerer Zoltánnak.

Amint a dél-koreai Samsung SDI szerdai közleményéből kiderül, a játszótérhez szükséges területet a város biztosította, az akkumulátorgyártó cég pedig a játszótér megtervezésének és megépítésének költségét vállalta. Azt írták, idén augusztusban indult el az 1200 négyzetméteres játszótér építése a városi strand szomszédságában, a Pulykaház utcában.

A játszótéren egyévestől tizennégy éves korig minden korosztály talál az ügyességet, egyensúlykészséget, erőt fejlesztő játékokat. A többi között fészekhinták, trambulinok, drótkötélpálya, mászófal, mászópiramis, hinták, árnyékolt homokozók és multifunkciós lovagi vár áll a gyermekek rendelkezésére

- sorolták.

Mint kiemelték, a tervezés és a kivitelezés során a Samsung SDI és a kivitelező cég egyaránt nagy hangsúlyt helyezett a biztonságra. Szintén hangsúlyozták, hogy a játszótér megfelel a legmagasabb hazai és európai biztonsági feltételeknek, és valamennyi játék TÜV minősítéssel rendelkezik, a játszótér teljes talaja pedig esésvédő gumiburkolatot kapott. Kitértek arra is, hogy a szülők kényelmét szolgáló padokat úgy helyezték el, hogy azokról a játszótér teljes területe belátható.

Azt is megemlítették, a környezettudatosság jegyében a világítást napelemes lámpák biztosítják, a játék közben elfogyasztott üdítők és ételek dobozainak pedig szelektív hulladékgyűjtőt állítottak. A dél-koreai cég vezetése a közlemény szerint elkötelezett a helyi közösségek támogatása iránt.

A „térség legmodernebb játszóteréről” maga a városvezető is büszkén számolt be közösségi oldalán.

Már csak egy feladatunk van hátra, hogy a következő hetekben nevet találjunk az új játszótérnek

- fogalmazott Kammerer, aki a kommentmezőben várja a tippeket követőitől.

(Címlapkép: Hyun Jung és Kammerer Zoltán - Facebook)