Állítólag politikus nem került képbe a prostigyilkosság kapcsán

Nincs olyan bizonyíték, amely politikusi kapcsolatra utalna az Akácfa utcában meggyilkolt prostituált, Nancy ügyében.

Nincs olyan bizonyíték, amely politikusi kapcsolatra utalna az Akácfa utcában meggyilkolt prostituált, Nancy ügyében – írja a hvg.hu rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy a lány mobilja olyan régi darab, hogy az nem volt alkalmas videofelvétel készítésére, sőt a barátnő mobilja sem tartalmazott politikusra vonatkozó kompromittáló fotókat.
A gyilkosság feltételezett elkövetőjét, VII. kerületi Akácfa utcában lévő térfigyelő-kamera felvétele örökíthette meg. Így kerülhetett a képbe a 32 esztendős Yao Gaopeng, aki a gyilkosság után elhagyta az országot és Kínába távozott. Nehéz helyzetben lehet, mert a honfitársai nem nagyon tűrik el, hogy valaki közülük szégyent hozzon a kínai közösségre. Ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A korábbi sajtóhírekkel szemben azonban a lány mobilján nem volt videofelvétel kuncsaftokról, köztük ismert közszereplőkről, mivel nem is volt ilyen funkciója a telefonkészüléknek – mondta el rendőrségi forrás a hvg.hu-nak, aki a mobilról még azt jegyezte meg, hogy "egy ócska, régi darab". Másik telefon még nem került elő, és a nyomozók által meghallgatott barátnő mobilja sem tartalmazott politikusról készült felvételeket.

A lap azt írja, hogy a nyomozásban egyelőre ismert személy nem érintett – jegyezte meg a rendőrségi forrás. Hozzátette: a lány nem csak otthon fogadta a kuncsaftjait. Mindenesetre, akiket otthon fogadott, azokról van felvétel, amit az utcán elhelyezett térfigyelő-kamera készített. Így azonosíthatták be a feltételezett gyilkost is. A feltételezett gyilkosról a Blikk azt írta, hogy szakácsként dolgozott Magyarországon, ráadásul nem is csak Budapesten, hanem egy másik, vidéki nagyvárosban is volt lakása, a két település között ingázott, mindkét helyen rengeteget dolgozott. A gyilkosság elkövetésének módja arra utal, hogy a férfi indulatból, esetleg bedrogozva cselekedett.