Alpolgármester nem, díszpolgár viszont marad a nemi erőszak miatt elítélt Kiss László

Csütörtök délután Kiss László lemondott százhalombattai alpolgármesteri posztjáról.

A portál cikke szerint a nemi erőszak miatt börtönben ült úszóedző ugyan nem ment el Százhalombatta képviselő-testületének rendkívüli ülésére, írásban jelezte: lemond alpolgármesteri pozíciójáról.

A polgármester elfogadta Kiss lemondását, de az edző a város díszpolgára marad, a városi uszoda pedig továbbra is a nevét viseli. Szóba került viszont, hogy ezeken is változtassanak a későbbiek során, de erre most nem volt jogilag lehetőség.

Kiss úgy lett alpolgármester 2014-ben, hogy nem is indult el a választásokon: a polgármester kérte fel őt, amit elfogadott.

Frissítés: úszókapitányi posztjáról is lemondott Kiss

A szakember csütörtöki közleményében tudatta elhatározását az MTI-vel.

"A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről" - írta Kiss László.

Közleményében Kiss László úgy fogalmazott, hogy "1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés".

"Az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtettem a szükséges lépéseket" - hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy a cselekményt nem követte el.