Amerikai zsidók tulajdonába kerül a 168 Óra többségi tulajdonrésze

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a magyar médiában a közelmúltig ismeretlennek számító vállalkozás, a Brit Media Befektetési Kft. lehet az Origoért zajló küzdelem befutója.
 
Hogy mennyire összeérnek a szálak, arra pedig a Telekom által kiárusított hírportál szolgált egy újabb bizonyítékkal: az Origo néhány napja írt arról, hogy a belga székhelyű Brit Europe Foundation többségi, valamint Megyeri András Jonatán kisebbségi tulajdonában álló cég 40 millió forintos tőkeemeléssel szállt be a Klubrádió Zrt.-be.
 
S bár a Brit Media Befektetési Kft. ismeretlen, Megyeri András Jonathán nem az; 2012-ig a TV2 üzletfejlesztési igazgatójaként dolgozott, előtte pedig a Viasat kereskedelmi igazgatója volt. Jelenleg a magyar zsidó közösség dél-budai központjának, a Bét Sálom zsinagógának a kántoraként önkénteskedik, és állítólag a Köves Slomó rabbi vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel is jó viszonya van.
 
A Válasz.hu emlékeztet, a brüsszeli Brit Europe Foundation nem csak a sajtópiacon aktív: 2012-ben részben ez az alapítvány vásárolta meg az Arany Alkony idősotthonok ingatlanjait birtokló céget, és az 1300 embernek otthont adó idősotthon-hálózat új fenntartója az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) lett.
 
A lap szerint tehát a Köves Slomó rabbi fémjelezte EMIH és a Brit Europe Foundation kapcsolata tehát nyilvánvaló – és ez a tény kétségessé teszi azt a tegnapi sajtóhírt, hogy Soros György állna a Brit Media Befektetési Kft. mögött.
 
Hiszen Köves közel áll a Fideszhez, így nem valószínű, hogy rajta keresztül próbálna meg érvényesülni a szerdán épp 85 éves Soros György.
 
Az viszont a lap szerint igaz, hogy a Brit Europe Foundation mögött Amerikában élő, magyar származású zsidó üzletemberek állnak.