Angolok és cigányok verekedtek össze Budapesten

Úgy tudjuk, a konfliktus a szórakozóhely alagsorában kezdődött azzal, hogy a két ittas társaság egy-egy tagja szóváltásba keveredett. Az angolokat ezután a földszinti pulthoz is követte egy cigány fiatal, majd ezt követően hangos kiáltozás közepette, másodperceken belül kitört a verekedés.

Információink szerint az ütésváltás során székek repkedtek, az angolok négyen, ellenfeleik ketten-hárman lehettek. Értesüléseink szerint - és erről fényképet is kaptunk -, a külföldiek az utcáról bedobták a kihelyezett fa reklámtáblát az ablakon, a szilánkok beborították az egész előteret.

Az utcán ezt követően tovább zajlott a verekedés, mely során azt a cigány fiatalt, aki a verekedés egyik kiprovokálója volt, megrugdosták a földön, de nem sérült meg komolyabban. A külföldiek ezt követően, még a rendőrség kiérkezése előtt távoztak.

Az Alfahír úgy tudja, a rendőrök egy-két órán át helyszíneltek, de a cigány fiatalokat nem állították elő, noha azok fennhangon dicsekedtek azzal, kinek hány "ütést vittek be". Egy, a lapunknak nyilatkozó szemtanú szerint az angolokat még órákkal később is a Kálvin tér közelében lehetett látni, bár akkor már körülbelül tízen voltak.

A helyzetet a biztonsági kamerák felvétele tisztázhatja, lapunk pedig információkérelemmel fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz.

Frissítés: válaszolt a rendőrség

Az Alfahír megkeresésére a BRFK közölte: a kiérkező rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a szórakozóhelyen lévő több fős külföldiekből álló társaságból egy személy bántalmazott egy magyar állampolgárt, illetve egy másik személy betörte a kirakatot.

A külföldiek az esetet követően ismeretlen helyre távoztak, előállításra nem került sor.

A bántalmazás eredményeként a magyar állampolgár könnyebben megsérült, de magánindítványt nem terjesztett elő. Tekintettel arra, hogy a vendéglátóipari helyiségben anyagi kár keletkezett, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága rongálás szabálysértése miatt indított eljárást.