Apáti: ideje békén hagyni Novák Elődöt!

"Ideje békén hagyni Novák Elődöt! Nemcsak képviselőként, hanem magánemberként is rendkívül irritál, ha a bajtársaim szavait kiforgatják, ok nélkül támadják, bántják, gyalázzák őket. Ettől is jobban felháborít, ha a lényegi kérdés hozzáértők általi értelmes és higgadt megvitatása helyett olyanok kezdenek extrém hisztériázásba, akiknek halvány fogalmuk sincs a problémáról. Jelen esetben a magyar-cigány együttélés problémakörébe tartozó demográfiai helyzetről, még közelebbről: a cigányság körében régóta tapasztalható népességrobbanásról. Népességrobbanás márpedig létezik" - írja a politikus.

"Amíg egy cigány családban átlagban négy gyermek születik, addig egy magyar család már a második gyermek vállalását is százszor meggondolja. Nem azért, mert kevésbé vágynak gyermekre, mint a cigány szülők, hanem azért, mert bizonytalanok abban, hogyan, miből nevelik fel és indítják el az életben utódaikat. Számos cigány családban négynél sokkal több gyermek jön a világra, a gyermeklétszám nem ritkán közelebb van a tízhez, mint a négyhez. Amíg a legtöbb cigány ember legkésőbb a harmincas évei elejére, közepére többszörös nagyszülővé válik, addigra a többségi társadalom tagjai jó esetben édesapák és édesanyák lesznek" - folytatja Apáti.

"A vitát a normális mederbe kell visszaterelni, ezáltal olyan „harcmezőre” vonulni, ahol teljes győzelmet arathatunk" - vonja le a következtetést nyílt levele végén a politikus.

A teljes levél itt olvasható.