Április elseje és az ausztrál média

Sydney egy óceanáriuma új körtúrát hirdetett macskáknak, akik üveg mögül leshetnék a halakat.

A Google hivatalos ausztrál blogja olyan bejegyzést tett közzé Ausztráliában, amely szerint az Egyenlítő egyre délebbre csúszik, így a kontinens 2055-re átkerül a Föld északi féltekére.

Rendhagyó módon igyekezett magára felhívni a figyelmet a Honda autógyár is, amely YouTube csatornáján jelentette be, hogy tíz, szelfizésre alkalmas kamerával is felszerelt új autót dob piacra.

Sydney egy óceanáriuma új körtúrát hirdetett macskák számára, a házi kedvencek egy különleges üvegfelépítmény mögött ólálkodva leshetnék az úszkáló halakat.

A Samsung vállalat sem maradt adós április tréfával: bejelentették a Galaxy BLADE névre hallgató "okos" konyhai pengét, amely különböző érzékelők és algoritmusok segítségével elemzi használója szorítását, ügyességét és erejét olyan optimális súlybeállítást keresve, amely biztosítja a szeletelés tökéletes ritmusát. Emellett természetesen rendelkezik egy okostelefon minden funkciójával is.

"Ez az okos eszköz felveszi a versenyt a legélesebb pengékkel, a hagyományos késekhez képest pedig 50 százalékkal meggyorsítja a vágást és szeletelést" - jelentette be a vállalat. Hozzátették, hogy a gép tökéletesen biztonságos is, mivel ha bőrfelület közeledik az eszköz éléhez, a penge az érzékelők jelzésére automatikusan visszahúzódik.

Valódi hírként közölte számos rádiócsatorna a nyilvánvaló tréfát, hogy egy ausztrál légitársaság bejelentette, amennyiben utasaik házi kedvenceikkel együtt utaznak járatain, az állatok után is járnak gyűjthető pontok.