Árpa Attila kinevetteti a neonácikat: nem jobbikosoknak készült az Argo 2

A Heti Válasz kérdezte Árpa Attilát arról, hogyan lehet gátat szabni a vállalhatatlan gagyinak, és a jobbikosoknak készítette-e az Argo folytatását.

A rendező úgy nyilatkozott:

„Abszurd feltételezés, hogy jobbikosoknak készítettem volna filmet. Ennek megítélése felfogás és intelligencia kérdése. Az egyik szereplőm bomberdzsekis, agresszív, Nagy-Magyarország-pólós. Ez felfogható úgy, hogy rokonszenvezek vele, de parodizálásként is értelmezhető, és ebben a pillanatban már nevetünk a neonácikon.” 

A TV2 Éden Hotel című realityjének szexuálisan erőszakoskodó jelenetete nyomán kialakult sajtófelhajtást Árpa kontraproduktívnak tartja, mivel a tiltakozás és felháborodás szerinte csak ingyenreklám a show-nak. A Heti Válasz hozzátette, egykor Árpa Attila hívta életre a Való Világot, de ma már szégyelli a valóságshow-kat.

Bátor vagyok, de börtönbe nem mennék a filmem miatt” – nyilatkozta korábban Árpa Attila a Blikknek, aki szerint tabukat döntögetnek a filmben, és nem kizárt, hogy néhány intézmény vagy szervezet felléphet ellenük. A Blikk emlékeztette a rendezőt arra, hogy a törvény szerint egyévi elzárással büntethető az, aki a Szent Koronát meggyalázza, és az egyik politikai párt (Jobbik) decemberben benyújtott egy törvényjavaslatot, amely ugyanezt a szigort a másolatokra is kiterjesztené.

– Meg akarták várni, amíg a javaslat az Országgyűlés elé kerül, de a produkció jogászai szerint erre nincs szükség – folytatta Árpa Attila. Árpa szerint a mai nézők már jóval edzettebbek, nem tart a közönség negatív reakciójától, aki fellép ellenük, annak nincs humorérzéke.