Az "Anti-Vidámpark" építési anyagát a calais-i "menekültek" kapják

A szervezők által a "legkiábrándítóbb brit attrakcióként" méltatott élménypark öt héten át űzött csúfot a fogyasztói kultúrából a Somerset grófságban fekvő, 75 ezer lakosú Weston-super-Mare városban. 
   
A Dismaland (Komorpark) célja az volt, hogy leszámoljon a közhelyekkel és összes attrakciója komoly társadalmi problémákra, köztük a szegénységre, a menekültügyre és a környezetszennyezésre hívta fel a figyelmet. Egyik látványossága, egy szoborkompozíció például lélekvesztőn összezsúfolódott menekülteket ábrázolt. 
   
A rendhagyó kezdeményezés óriási sikernek bizonyult, a világ bajaira a figyelmet felhívó szarkasztikus létesítmény működésének öt hete alatt több mint 150 ezer látogatót vonzott, 20 millió font (8,5 milliárd forint) idegenforgalmi bevételt hozva a pangó gazdaságú térségnek. 
   
A szervezők a bontás alatt álló élménypark honlapján jelentették be hétfőn, hogy minden faanyagot és rögzítőelemet a La Manche-csatorna francia oldalán, Calais-nál rekedt menekülteknek ajánlják fel, hogy fedél legyen a fejük felett.
   
"Hamarosan jön... a Dismaland Calais!" - olvasható a portálon. 
   
A nem hivatalos franciaországi menekülttáborban több ezer migráns vár arra, hogy átkelhessen a csatornán "az ígéret földjére", Nagy-Britanniába.