Az igazságügyi-miniszter kezében van Budaházyék sorsa?

2002 és 2010 között kiálltak a magyar szabadságért, most azonban mégis meghurcolják őket.

A levélben kitért arra, hogy álláspontja szerint "a 2002 és 2010 közötti 8 évben politikai ellenállást tanúsítók hátrányos következmények alóli mentesítése jogos elvárása azoknak, akik a magyar szabadságért kiálltak és ezért meghurcolták őket.

A miniszterelnök - titkárságvezetője útján jegyzett -  válsazlevelében megköszönte a megkeresést és azt jelezte, hogy kezdeményezésemet továbbította dr. Trócsányi László, igazságügyi-miniszter részére.

Mindeközben sorra állnak ki az önkormányzatok Budaházyék közkegyelme mellett.

Meglepő módon két, fideszes többségű önkormányzat is csatlakozott Kerepes Város Önkormányzatához, amely Budaházy Györgyék melletti közkegyelmi kezdeményezést fogadott el tavaly novemberben. Sátoraljaújhely önkormányzata határozatban kérte Áder János államfőt és Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az Országgyűlés közkegyelemben részesítse azokat, akik ellen a 2006 és 2010 közötti, „politikai ellenállásként értékelhető cselekmények miatt" indult büntetőeljárás. A képviselő-testület ezzel Kerepes és Kunszentmiklós mellé csatlakozott.