Az MNB alapítványának kuratóriumi tagja már tudja, hogy nyerhet a Fidesz

minden egyetemen azt kell oktatni, és a társadalommal is el kell fogadtatni, amit ő és Matolcsy gondol a világról, mert csak így nyerhet a Fidesz 2018-ban 
- mondta a kuratóriumi tag Bayer Zsolt műsorában az Echo tévében - szúrta ki a 444.hu.
 
Lentner szerint - aki úgy tűnik egykori MIÉP-es képviselőként már a Fidesz sikeréért is dolgozik -
"egy országban egy kormány úgy maradhat tartós, hogyha az általa vitt gazdasági és társadalompolitikának a szellemi műhelyei erősek", ezenkívül meggyőződése, hogy a 2018-as választás azon fog múlni, hogy "a mi társadalompolitikai szemléletünket a társadalom mennyire fogja elfogadni".
Szerinte a közgondolkodást kell megváltoztatni, de országos szinten, hogy az emberek elfogadják, elhiggyék, tudomásul vegyék és akarják ezt a fajta gazdaságpolitikai tevékenységet.
 
Lentner szerint még mindig folyik a harc a neoliberális gazdaságfelfogás és a Matolcsy által képviselt unortodoxia között:
 
"Az ellenállás még él egyes helyeken, de végleg el kell törölni."
 
- mondta.
 
Ennek a gondolkodásnak le kell menni minden egyes egyetemre (...) minden egyetemi oktatónak a fejében ez ott kell legyen, a hallgatók (...) rendelkezzenek ezzel a tudással (...) Az egészet, ami idáig volt, le kell cserélni, ki kell iktatni. Utóvédharcok vannak.