Az Orbán-kormányt zavarja a legjobban a közbeszerzési törvény, most is megkerülik

90-100 milliárd közbeszerzés nélkül.

Mintegy 90-100 milliárd forintból szerelik fel a határvadász alakulatokat, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága e beszerzéseket kedden mentesítette a Belügyminisztérium kérésére a közbeszerzési törvény hatálya alól - közölte Kósa Lajos, a testület kormánypárti elnöke, a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján.

Minimum 30 millió forint per koponya

Ebből egyébként 3000 új határvadászt vesznek fel, és a felszerelésüket, ellátásukat és elhelyezésüket biztosítanák az összegből.   

Egyébként a bizottság a védelmi és biztonsági célú beszerzésekről szóló jogszabály hatálya alól is mentesítést adott annak érdekében, hogy a honvédség repülőgép-szállítási kapacitást vásároljon. Hozzátette: a feladatokat ma régi Antonov gépekkel látják el, azonban azok szolgálati ideje lejár.

Pedig olyan jól hangzik

A krónikához tartozik, hogy a közbeszerzésekről szóló törvényt (2015. évi CXLIII. tv.) Magyarország Országgyűlése a közpénzek hatékony felhasználásának átláthatósága és nyilvános ellenőrizhetőségének biztosítása, továbbá a közbeszerzések során a tisztességes verseny feltételeinek megteremtése érdekében, a helyi kis- és közepes vállalkozások közbeszerzési eljárásokba való bekapcsolódásának, valamint a környezetvédelem és az állam szociális célkitűzéseinek elősegítése céljával - összhangban a közbeszerzések terén Magyarország által kötött nemzetközi szerződésekkel és az Európai Unió irányelveivel - alkotta meg.