Bacskai pontozással kikapott és kiesett az olimpiáról

Bacskai Balázs búcsúzott a riói olimpia ökölvívótornájának első körében, miután egyhangú pontozással vereséget szenvedett a francia Souleymane Cissokhótól.

A szenegáli születésű bunyós Bacskai régi mumusának tekinthető, hiszen mindhárom korábbi egymás elleni meccsüket ő nyerte, így a papírforma ezúttal is az ő sikerét ígérte.

A 69 kilogrammos magyar bokszoló nem kezdte rosszul az összecsapást, eleinte szépen felvette a ritmust riválisával, rengeteget mozgott, és jól hárította a gall próbálkozásait. Cissokho aztán az első perc végén betalált egy jobbegyenessel, majd ezt követően is sikerült több tiszta ütést bevinnie, így a pontozók az első menetet neki adták.

A második felvonást Bacskai agresszívabban kezdte, lendületesen ment előre, eleinte jó százalékban találtak az ütései is, a folytatásban Cissokho újra átvette az irányítást, eltáncolt az ütések előtt, támadásban viszont gyakran ültek közbeszúrásai.

A mérkőzés képe sajnos a záró 3 percben sem változott, Bacskai - akinek ez volt az első olimpiája - hiába próbálkozott becsülettel, a rendkívül kellemetlen stílusú és jó képességű francia versenyzővel nem tudott mit kezdeni, aki mindhárom menetet 10-9 arányban vitte el a bíráknál, így továbblépett a nyolcaddöntőbe.

Egy magyar ökölvívó maradt versenyben az idei ötkarikás játékokon, Harcsa Zoltán, ő a 75 kg-osok között magyar idő szerint 17 órától lép szorítóba a türkmén Arslanbek Achilov ellen.