Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen

A 24.hu írja, hogy júliusban hivatalosan is vádat emeltek Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen vesztegetés miatt. A férfi 2018-ban egy hangfelvétel miatt bukott le, amin arról tárgyal egy rendezvényszervező cég vezetőjével, hogy két fiktív kampányrendezvényt le kéne papírozni úgy, mintha azok tényleg megtörténtek volna. Az eseményekről szóló számlákért pénzt kínált a felvétel szerint.

"Nyilván több településen kellene csinálnunk kampányt papíron. Papíron. Nem kell megcsinálni semmit"

- mondja az elnök.

A lap azt írja, hogy az elhangzottak szerint két rendezvény kiszámlázásáért 3,5 millió forintot utalt volna Balogh a közpénből működő Országos Roma Önkormányzat költségvetéséből.

"ha ötszázat (500 ezer forint - a szerk.) kapol kereken? Hármat (3 millió forint - a szerk.) visszahozol nekem. (...) Gondold át, figyelj ide, lásd, hogy nem szarrágó vagyok, akkor kapol hatszázat. Tisztán"

- így szólt Balogh ajánlata.

A felvételen politikáról is szó esik: a valaha MSZP-közeli Balogh inkább a fideszes Vinnai Győzőt támogatja a 2018-as parlamenti választáson a körzetben, mert a kormánynak hála 12 milliárd forintos támogatás érkezett a városba. Beszél arról is, hogy a 3 millió forintból a Fidesz jelöltje mellett kampányolna.

"Én nem dumálok mellé, én Győzőt fogom támogatni egyéniben. Hát 12 milliárdnyi támogatás jön Ibrányba"

- érvelt.

"Tudod, kell, hogy agitáljam az embereket, mert hivatalosan nem adhatom nekik oda, érted? Nem lehet úgy elszámolni vele."

- mondta a pénzről és a kampányról.

A vállalkozó viszont nem fogadta el az ajánlatot.