Ki telepítene egy városnyi bevándorlót Magyarországra?

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, a magyar embereknek meg kell állítaniuk Brüsszelt, amely egy városnyi illegális bevándorlót telepítene Magyarországra, ezzel növelve a terrorizmus és a bűnözés kockázatát. 
 
Tuzson szerint az EU millióknak adna meghívót a kontinensre azzal, ha a nemzetállamoktól magához venné a menekültkérelmek elbírálását és megvalósítaná az Európába érkezők állandó elosztási mechanizmusát.
 
Ennek a folyamatnak Magyarország is áldozata lenne, hiszen a magyar emberek akarata ellenére telepítenének tízezreket az országba - mondta Tuzson Bence, hozzátéve: a kormány ezért is tartja fontosnak, hogy az októberi népszavazáson minden magyar elutasítsa a kvótákat.
 
A Jobbik közleményben reagált Tuzson szavaira. Mint írják, nemcsak Brüsszel, de az Orbán-kormány is egy városnyi bevándorlót telepítene be. A párt ezzel Varga Mihály kijelentésére emlékeztetett: Orbán Viktor gazdasági kabinetet irányító minisztere nemrég a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségét biztosította arról,
 
készek magyar emberek helyett unión kívülről érkezetteknek munkát, adókedvezményt, lakhatási támogatást biztosítani.
 
A napokban pedig Cseresnyés Péter államtitkár válaszolt így egy, a munkaerőhiány megoldására feltett parlamenti kérdésre:
 
"Ennek egyik formája lehet a külföldi munkaerő célzott foglalkoztatása a hiányszakmákban."
 
"A maffiakormány valljon színt végre: valóban egy városnyi idegent kíván magyarok közé telepíteni, hogy a várható káosz révén elterelhesse a figyelmet a Portik Tamással, Vizoviczki Lászlóval és az alvilág más kétes alakjaival folytatott korrupt üzelmeiről?"
 
- zárul a Jobbik közleménye.