Bevándorlók között tört ki tömegverekedés a bécsi Westbahnhofon

Még kedden kora este a bécsi pályaudvaron esett egymásnak több mint húsz afgán és csecsen fiatal. Az egyelőre nem derült ki, hogy miért robbant ki a konfliktus. A verekedést csak jelentősebb rendőri erő alkalmazásával tudták megfékezni az osztrák hatóságok. Összesen tizenegy rendőrségi rohamkocsit kellett a helyszínre vezényelni.

Az már most biztosnak látszik, hogy a szombati szilveszteri mulatságok alatt nem a laktanyában fogják nézni az esti tévéműsort a rendőrök és tűzoltók a német és osztrák nagyvárosokban. Csak Kölnben 2400 egyenruhást küldenek majd az utcákra, hogy megpróbálják megelőzni a hatalmas botrányt kavaró tavalyi eseményeket. 2015 szilveszterén Kölnben több mint 600 nőt támadtak meg elsősorban észak-afrikai bevándorlók. Sokukat szexuálisan zaklattak, fogdostak, letépték a ruhájukat, ezzel párhuzamosan pedig számos rablás is történt. Később derült csak ki, hogy nem egyedi esetről volt szó, több mint tucatnyi német városban történtek hasonló események.

A bevándorlókat sokan egy homogén közösségnek gondolják, pedig ez távolról sem igaz. Már az Európa fel vezető úton is származási országok szerint verődtek csoportokba a migránsok. Etnikailag és vallásilag tehát egy rendkívül heterogén közösségről van szó, ezért is keverednek már egymással is igen gyakran konfliktusokba.