BME: két szervezőt kórházba szállítottak, miután ételmérgezés történt a gólyatáborban

BME: két szervezőt kórházba szállítottak, miután ételmérgezés történt a gólyatáborban

A Budapesti Műszaki és Gazdaság Egyetem tájékoztatása szerint az illetékes hatóságok vizsgálódnak a balatonlellei gólyatáborban történt megbetegedések ügyében.

Az illetékes hatóságok vizsgálódnak a balatonlellei gólyatáborban történt megbetegedések ügyében, az okok feltárása folyamatban van - közölte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szombaton az MTI-vel.

Azt írták:

Az egyetem természettudományi kara hallgatói képviseletének kedden kezdődött balatonlellei gólyatáborában a résztvevők több mint felénél jelentkeztek hasmenéses tünetek szerda éjjel.

A táborban az egészségügyi szakszemélyzet a kezdetektől folyamatosan, napi 24 órában jelen volt, s a problémák jelentkezésekor az Országos Mentőszolgálat és a helyi körzeti orvos bevonásával kezelték a helyzetet. "A tábort nem kellett feloszlatni, a csütörtök délelőtti félnapos pihenő után a programok folytatódtak, és a tábor az eredetileg tervezett időben, pénteken ért véget, melyet követően a résztvevők rendben hazautaztak" - emelték ki.

A BME tájékoztatása szerint ügyeleti ellátásra két szervező esetében volt szükség, őket a mentők a siófoki kórházba szállították, de folyadékpótlást követően néhány órán belül ők is elhagyhatták az intézményt. Csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal ételfertőzés gyanújával vizsgálatot végzett a helyszínen, amelynek végeredménye még nem ismert - írták.

A tábor étkeztetését egy külső beszállító biztosította, amelyet a hatóságok szintén vizsgálnak, de ennek eredménye az egyetem számára egyelőre nem ismert - olvasható a BME közleményében.

Sajtóinformációk szerint a balatonlellei gólyatáborban több mint hetvenen kaptak ételfertőzést.

(Címlapkép: A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a BME központi K épülete, a Műegyetem rakparton. MTVA/Bizományosi: Balaton József)