Bohócsipka rovatunk: Magyarország továbbra is betart minden uniós jogszabályt

A miniszter Werner Faymann osztrák kancellár Magyarországot ért bírálataira reagálva azt mondta: az osztrák kancellár "továbbra is hazug képet fest" Magyarországról.
   
Magyarország mindenkinek biztosítja a nemzetközi jogi konvenciókban előírt ellátást, és mindenkinek megadja a lehetőséget arra, hogy a nemzetközi jog által szabályozott módon menekültstátus iránti kérelmet nyújtson be - közölte.
   
Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország továbbra is betart minden európai uniós jogszabályt, "ha tetszik a szomszédainknak, ha nem" (tetszik nekik, kár, hogy ezt a magyar külügyminiszter nem látja csak - a szerk.), akik ahelyett, hogy valós megoldást kínálnának a bevándorlási kihívásokra, felelőtlen nyilatkozataikkal arra biztatják az embereket, hogy feleslegesen vállaljanak veszélyt és kockázatot.
   
Az osztrák kancellár Reinhold Mitterlehner alkancellárral közös sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint megköszönte a segélyszervezetek ausztriai segítségét, és azt mondta: az nemzetközi szintű, nem úgy, mint Magyarországon. A migránsok szállításával kapcsolatban közölte: Magyarországgal az együttműködés nagyon rossz.

Mint ismert, Ausztria hol lezárja határait, hol nem. De ez nyilván nem zavar senkit sem.