Bomlik a fideszes tábor Semjén és Szili Katalin érintkezése miatt – lesz új párt?

Ha ez így megy tovább, akkor alapítani kell egy „jobboldali, magyar, polgári keresztény” pártot, mármint azok szerint akik nem bánták meg, hogy a Fideszre szavaztak.

Szili Katalin Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán fog dolgozni, a volt szocialista politikust Semjén Zsolt kérte fel, hogy a határon túli magyarok autonómiatörekvéseit segítse. A döntés kicsapta a biztosítékot a Fidesz legelkötelezettebb hívei között.

„Én nem bántam meg, hogy a Fideszre szavaztam” – Facebook oldal erősen kritikus megjegyzéssel osztotta meg a hírt. Az oldal szerkesztői szerint Semjén Zsolt találhatott volna „hűséges szakembert” is maga mellé, nem pedig Szili Katalint, aki megszavazta a „hazug” Gyurcsány Ferencet. Ennél is tovább mentek a szerkesztők, az oldal bejelentette, ha ez így megy tovább, akkor alapítani kell egy „jobboldali, magyar, polgári keresztény” pártot.

Több hozzászóló kijelentette, hogy megingott bennük valami. Az Ipsos véleménykutatási igazgatója éppen a napokban beszélt arról, hogy még többen áramolhatnak a Jobbikhoz, azok közül akik ma még fideszesek, de elégedetlenek.

A Facebook közösség azonban sietve azt is leszögezte, hogy ez a döntés a KDNP hibája volt, nem a Fidesz döntése, Szili Katalinnak pedig talán helye van a nemzeti oldalon, de a kormányba való meghívás több ennél.

Na, jó legyünk korrektek, azért az „Én nem bántam, hogy a Fideszre szavaztam” oldal, nem éppen a legnépszerűbb közösség, most sem.