Böröcz nyomozni kezdett a hamis Fidelitas Központi Iroda ellen

Az alfahir.hu birtokába jutott egy elektronikus hírlevél. A kiadvány anonim szerkesztője, feladója önmagát jogosulatlanul a Fidelitas Központi Irodájának tüntette fel, felhasználva az ifjúsági szervezet tetszetős emblémáját is.

Egy olyan Magyarországon vagyunk kénytelenek élni, ahol a kormánypárti társadalmi szerveztek nevével egymás után, rosszindulatúan visszaélnek. Nemrég ismeretlenek alapítottak illegálisan váci CÖF klubot, az ügyben rendőrségi feljelentés is született, hiszen az ominózus fantomklub egy független civil szervezet méltán elismert hírnevét kockáztatta. Előtte kiderült a bankjegyhamisítás miatt előzetesbe került Veress Áronról, hogy éveken át megtévesztette a fideszes pártvezetést, amikor a Fidesz Ifjúsági Tagozatának az elnökeként tüntette fel magát. Most a Fidesz ifjúsági szervezete került hasonlóan sajnálatos szituációba. A bevezetőben említett kiadvány röviddel a Fidelitas tisztújító kongresszusa előtt került a kezünkbe, és egyértelműen valamiféle ismeretlen célzatú lejárató kampányba illeszkedik.

Böröcz László azt mondta az alfahir.hu számára, hogy valaki visszaélt a Fidelitas nevével, amikor annak nevében küldött levelet, úgyhogy megtették a kellő lépéséket az ügyben. A kormánypárti politikus nem akart semmire sem reagálni, ami a hamis „Fidelitas Központi Hírlevélben” szerepelt, mert éppen az is elég érdekes számára, hogy ki élt vissza és milyen módon a Fidelitas nevével. Mint mondta, ki fogják nyomozni, mert fogalmuk sincs, ki lehet a háttérben, a hírlevelet ugyanakkor „baromságnak” minősítette.

A kiadvány sorra veszi egyesével a Fidelitas új tisztségviselőit. Dr. Szabó Krisztián Szilárd, a Fidelitas alelnöke a bíróság honlapján úgy szerepel, mint aki egyúttal a kormányzati és önkormányzati pénzen több tízmilliós nagyságrendben támogatott Fiatalok az Összefogásért Egyesület elnöke. Ennek ellenére Böröcz azt mondta, hogy Szabó Krisztián a FÖSZ éléről lemondott, augusztus vagy szeptember óta új elnök van. Böröcz azt mondta, hogy nem tagja az Egyesületnek.

Szabó Krisztián a kiadvány szerint azt az Erdei Margit Katalint váltotta, aki nemcsak Böröcz párja, hanem mellesleg a belvárosi Fidelitasban is tisztséget töltött be, és három dunakeszi dohányboltnak büszke tulajdonosa. Szabó jogász, végzettségét tekintve is, jelenleg a Magyar Államkincstár főosztályvezető-helyettese. Böröcz László családja is híres trafikos. A sajtóhírekben is szereplő összefoglaló szerint az ifjú politikus testvére Szombathelyen öt üzletre nyert el húszéves koncessziót. Nekem az lett volna az érdekes, hogy igaz az a hírlevél feladójától szerzett értesülés, hogy 2013-ban rászoruló gyermekek külhoni üdültetése jogcímén, az Egyesület fizette a Fidelitas belvárosi tagjainak utazását Tusnádfürdőre? Erre a feltett kérdésemre nem kaptam választ a Fidelitas elnökétől, az Egyesülethez irányított, de azt nem mondta meg, hogy ki annak a vezetője, csak annyit árult el, hogy egy férfi.

Polgári underground az Aulich Ifjúsági Klubban

A Fiatalok az Összefogásért Egyesület székhelye az Aulich Ifjúsági Klub, nem a Fidelitas irodája, Böröcz állítása szerint. Ennek ellenére a Fidelitas honlapja tíz oldalon keresztül sorolja a helyiségben tartott rendezvényeket, többek között a Texas Holdem pókerestet, de a „hazárdjátékon” kívül táblajátékozni is lehetett, sőt volt itt Fidelitas szilveszteri mulatság is. Hozzá kell tenni a korrektség jegyében, hogy a Magyarországon engedéllyel rendelkező kártyatermek listájában nem szerepel az Aulich Ifjúsági Klub, így valószínűleg tét nélkül játszottak. Böröcz László első elnöki interjúját a Mokka számára adta, ahol azt mondta, hogy a Fidelitas rendezvényei nyitottak az ifjúság, a külsősök számára is, tehát a szálak itt összeérhettek. Böröcz egyébként ezután, Rogán Antal vélt tanácsa ellenére a HírTV számára is interjút adott, igaz nem tagja a Fidesz parlamenti frakciójának, belvárosi képviselő.

Rig Lajos tetkóit akarja látni, de keményen a Fidelitas

Eddig is igen agilis volt a szervezet. Itt kezdte meg karrierjét Szijjártó Péter, a szociálisan érzékeny Zsiga Marcell és Rogán Antal is. "Egyedül a mi politikai közösségünk az, amely valóban autonóm, valóban független” – jelentette ki Rogán a Fidelitas tagjai előtt a hétvégén, hozzátéve, a fidelitasosok legnagyobb felelőssége, hogy meg tudják-e őrizni és tovább tudják-e vinni ezt a függetlenséget.

Most, hogy a Fidelitas, mint a kormánypárt „autonóm” és „független” ifjúsági szervezete, majdnem tizedannyi követőt gyűjtött össze a legismertebb közösségi portálon, mint a Jobbik Ifjúsági Tagozata, elérkezett az idő arra, hogy keményen fellépjen a „kukába való szélsőjobboldali” nézetekkel szemben. A napokban előrukkoltak egy internetes plakáttal, a Jobbik emblémájára írt felirattal is, a velős mondat így hangzik:

„A tetoválás magánügy. Kivéve, ha náci. Elő a tetkót, Rig Lajos!"

Nem röhögni! A Fidelitas honlapján az áll, hogy - a divatosan öltözött fiatalok - a jövőben is keményen fellépnek a szélsőségek ellen, jelenjenek meg akár rongálós-Che Guevara pólós akciók, akár kukába való szélsőjobboldali nézetek formájában. Böröcz azt mondta, hogy szerinte szélsőjobboldali nézetek kirekesztéssel, faji gyűlölettel, faji jelképek használatával azonosíthatóak, az alfahir.hu számára megerősítette, hogy ezekben az ügyekben továbbra is keményen fellépnek, ahogy tették ezt Rig esetében.

A Fiatalok az Összefogásért Egyesület pontos költségvetése azonban talán érdekesebb, mint Rig tetkója, sőt még a Múzeum kertnél provokáló hiszti kommandónál is, hiszen nem az a jobb politikus, aki szebb testfestést visel, hanem az, aki képes a rábízott közpénznek a közérdekű felhasználására vagy legalább az azzal való elszámolásra.