Borsos tokány - Tesco - 27:0

Az áruház tudomása szerint mindegyikük a Tesco partnere által üzemeltetett dolgozói büfében evett borsos tokányt hétfőn. Az eddigi információk alapján elképzelhető, hogy az ételmérgezéses tüneteket ez a vacsora okozta.

A dolgozói büfét a Tesco bezárta, a munkatársak és a vásárlók biztonsága érdekében az áruház egész területén extra fertőtlenítést rendelt el.

A szerkesztőségünk úgy döntött, segítünk, hogy máskor ne legyen baj a borsos tokányból.

MsPetra például így főzte volna meg:

A hozzávalók / 6 adaghoz

Az elősütéshez

60 dkg sertés rövidkaraj (vagy comb),

0.5 dl napraforgó olaj,

15 dkg finomliszt,

bors ízlés szerint,

só ízlés szerint.

A főzéshez

0.5 dl napraforgó olaj,

2 evőkanál finomliszt,

2 kk fűszerpaprika,

100 g sűrített paradicsom,

4 gerezd fokhagyma,

400 g zöldborsó (üveges),

1 dl víz,

bors ízlés szerint,

só ízlés szerint.

S most a lényeg, az elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mind 2 oldalát (1-1 perc) magas lángon.

Az olajat, amiben sütöttük a húst, beletesszük egy közepes nagyságú edénybe, kipótoljuk további fél dl olajjal, 2 púpozott ek lisztet teszünk bele, majd zsemle barnára pirítjuk, végül belenyomjuk a 4 gerezd fokhagymát és további fél percig.

Lehúzzuk a lángról (máskülönben keserű lesz), 2 kk pirospaprikát és a sűrített paradicsomot hozzákeverjük, visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk 1 dl vizet illetve a zöldborsót a levével együtt, elkeverjük, és beletesszük az elősütött húst.

Időszakos kevergetés mellett addig főzzük, míg a hús megpuhul, közben vízzel lehet pótolni, ha nagyon elpárologna, érdemes fedőt használni.

Jó étvágyat!