Bűnügyi felügyelet alatt maradhat Bróker Marcsi

Bűnügyi felügyelet alatt maradhat Bróker Marcsi

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az ún. KUN-MEDIÁTOR ügyben többek között különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a vádlott ellen. A vád szerint a terhelt cselekményeivel több, mint 760 személyt károsított meg. Volt olyan sértett, aki több, mint 1 milliárd forinttal károsodott, de sokan voltak olyanok is, akik több tízmillió forintot veszítettek a vádlottal kötött „üzleti befektetés” miatt - írja az Ügyészség honlapja.

Az Ügyészség közleménye szerint a vádlott a gyanúsítotti kihallgatását megelőzően külföldre távozott és közel másfél évig elrejtőzött annak érdekében, hogy kivonja magát a büntetőeljárás hatálya alól. Kézre kerítése a belize-i hatóságok közreműködésével történt. A vád szerinti cselekményei jelentős tárgyi súlyúak, elítélése esetén hosszú tartamú büntetéssel kell számolnia.

A terhelt 2016. év december 16. napjától letartóztatásban volt. Mivel annak tartama elérte a törvényi maximumot, az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék 2019. december 10. napján arról döntött, hogy a letartóztatás megszűnésétől a terhelt bűnügyi felügyeletét rendeli el, a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazása mellett. A vádlottal szemben alkalmazott kényszerintézkedés indokoltságának felülvizsgálata ismételten esedékessé vált.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az eljárási cselekményen történő jelenlét biztosítása, a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében a vádlott bűnügyi felügyeletének változatlan magatartási szabályok mellett történő további fenntartását indítványozta.

A bűnügyi felügyelet felülvizsgálatáról a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni - olvasható a közleményben.