Clint Eastwoodnak elege van a puhapöcsökből, ezért inkább Trumpot választaná



A hollywoodi legendának elege van a jelenlegi „puhapöcsű generációból”

„Az emberek lépten-nyomon mindenért bocsánatot kérnek egymástól, hogy rasszisták. Mindenki tojáshéjakon lépked. Amikor én felnőttem, ezeket a dolgokat senki sem tartotta rasszistának."

 - mondta az Esquire magazinnak adott interjúban Eastwood. Ám szerinte a többség nem beszélhet őszintén.

„Titokban mindenkinek elege van már a politikai korrektségből, de ez egy seggnyaló generáció, amiben élünk.”

 - fakadt ki a sztár. Hozzáteszi: a 2008-ban bemutatott, nagy sikert aratott Gran Torino című filmjének forgatókönyvére a menedzsmentje azt mondta: jó történet, de „politikailag inkorrekt”. Ám erre a színész csak annyit mondott:

"Igen? Akkor kezdjünk neki rögtön!"

(A történet egyébként épp egy idegengyűlölő háborús veterán és egy ázsiai bevándorló család között születő barátságról szól – igaz, közben bőven repkednek a rasszista kiszólások.)

Úgy gondolja, Trump erre érzett rá, ezért lehet sikeres

„Egy csomó hülyeséget beszél. De ez mind a két oldalon így megy. De, ha ő teszi, akkor a sajtó és mindenki hatalmas balhét csap, és egyből az mondja: na, ez egy rasszista!"

 - vélekedik a republikánus jelöltről. Azt például kifejezetten „baromságnak” tartotta, hogy Trump a mexikói felmenőivel támadott egy bírót.

Eastwood az elnökválasztásról azt mondta: igazából nem tud támogatni egy jelöltet sem, mert „unalmasnak tartja a szarságaikat”.

„Üldözhetsz, éheztethetsz, megüthetsz, meg is ölhetsz

– de ne untass!

- idézte egy híres amerikai tábornok szavait.

Ám hozzátette:

"Ha választanom kell Trump és Clinton között,

Trump mellett döntök."

A színész ugyanis úgy véli, a demokrata jelölt Obama politikáját folytatná, aminek ő szenvedélyes bírálója volt. 2012-ben egy rendezvényen egy üres székkel beszélgetett, mondván, ez pont olyan, mintha az elnökkel társalogna.