Ha ön otthon marad, az idióták és a szemétládák majd döntenek a sorsáról

Rajtunk múlik, hagyjuk-e. 

A tévé a héten jelentette meg első hirdetését, amelyben Kovács András Péter mutatja be a gonosz, rosszindulatú Gábort, akinek nincsenek barátai,  a szomszédai zaklatásában,  óvodások szarral dobálásában leli örömét - és biztosan elmegy szavazni. 

"Gábor szívesen dönt a te jövődről is. Ha ezt nem szeretnéd, szavazz te is április 8-án"

- mondja a humorista a jelenet végén. 

Ne az óvodásokat kulával dobáló Gábor szavazzon már helyettünk!

Természetesen nem foglalnak állást egyik párt mellett sem, viszont kiválóan rávilágítanak arra az állampolgári magatartászavarra, amikor valaki nem megy el szavazni.Videójukban bemutatják Gábort, az óvodásokat kulával dobáló, szomszédokat idegesítő, együttélésre alkalmatlan magyar állampolgárt, aki akármilyen nyomorult is, bizony el fog menni szavazni. Mert őt meggyőzte az egypontnullás kampány, neki egyértelmű, hogy menni kell.

A mostani, második videóban Emőkét ismerhetjük meg, aki hardcore összeesküvéselmélet-hívő, szerinte a Föld lapos, Ausztrália nem létezik, az oltások betegségeket terjesztenek, a mérgezett ivóvíz pedig homoszexualitást. És természetesen ő is mindenképp az urnák elé járul majd.

"Emőke szívesen eldönti helyetted a jövődet. De, ha nem bíznál benne, szerintem menj el szavazni április 8-án"

 - tanácsolja nekünk Bödöcs Tibor. És nagyon igaza van. 

Nem csak azért, mert egy demokráciában a mindenkori hatalom legitimitását döntően az határozza meg, hányan választották meg. Nem csak azért, mert

az ország jelenlegi, irgalmatlanul kártékony kormányát minden felmérés szerint csak magas részvétel esetén lehet leváltani.

Ezek természetesen már önmagukban is elegendő indokként kell, hogy szolgáljanak egy kis ikszeléssel egybekötött vasárnapi sétára. A Comedy Central viszont akarva-akaratlanul, egy ezeknél is fontosabb jelenségre hívja fel a figyelmet. 

Mióta világ, a világ mindig éltek köztünk szép számmal ostoba, korlátolt, tudatlan, no meg önző, rosszindulatú, paranoiás emberek. És, amióta vannak választások, pláne általános választójoggal, azóta tudjuk, hogy

ők az átlagosnál jóval nagyobb arányszámban mennek el voksolni.

Mert minél hülyébb és gonoszabb valaki, annál biztosabb a maga igazában, minél önzőbb és irigyebb, annál könnyebben vehető meg demagóg ígérgetéssel és gyűlöletkeltéssel a szavazata. Ezt a réteget a politika mindig használta, és kihasználta, ha volt rá alkalma. A posztmodern politika újdonsága azonban az, hogy 

kifejezetten rájuk építi a hatalmát, és épp ezért azon van, hogy minél többünket tegye ilyenné. 

Ez nem csak Magyarországon van így, ez világjelenség. Németh Szilárd tufasága, Duterte őrjöngése, Trump faék-mondatai, de Hillarry Clinton pánikkeltése és a hisztérikus "antifasiszta" ökölrázás is ugyanannak a történetnek a részei. 

És ez ellen egyetlen módon küzdhetünk:

hogy nem adjuk át a helyünket az idiótáknak és a szemétládáknak. 

Bármennyire is facsarja az orrunkat a közéleti mocsár bűze, bármennyire is kavarog a gyomrunk a politikai étlapot böngészve: igenis elmegyünk szavazni.

Különben az idióták és a szemétládák döntenek majd helyettünk, és olyan világot építenek, ahol a gyerekünket is idiótának és szemétládának fogják nevelni.

Most kell megüzennünk a mindenkori, akármilyen színű és ideológiájú hatalomnak: mi vagyunk többen. Egyelőre. Ha most otthon maradunk, lehet, hogy legközelebb már nem lesz így.