Ne az óvodásokat kulával dobáló Gábor szavazzon már helyettünk!

Ő el fog menni, és szívesen dönt helyetted. Te mész?

Természetesen nem foglalnak állást egyik párt mellett sem, viszont kiválóan rávilágítanak arra az állampolgári magatartászavarra, amikor valaki nem megy el szavazni.

Videójukban bemutatják Gábort, az óvodásokat kulával dobáló, szomszédokat idegesítő, együttélésre alkalmatlan magyar állampolgárt, aki akármilyen nyomorult is, bizony el fog menni szavazni. Mert őt meggyőzte az egypontnullás kampány, neki egyértelmű, hogy menni kell.

És ez mit jelent? Hát azt, hogy az ő szavazata ugyanannyit fog érni, mint a miénk: legyünk szorgosak, tisztességesek, tanultak, empatikusak, teljesen mindegy. A Gáborok szavazatai egyenként hatástalanítják a mi szavazatainkat.

Erre mutat rá a Comedy Central videója Kovács András Péterrel:

Nincs kedved elmenni szavazni április 8-án? Nem para. Ismerd meg Gábort, aki szívesen eldönti helyetted is, hogy mi legyen - írják.

Választási szakértők szerint a kormány leváltásának elsődleges feltétele az, hogy minél magasabb legyen a részvételi arány. 70 százalékos részvételi arány felett már elérhető lehet a változás. Az biztos, hogy a filmben látható Gáborok nélkülünk is ott lesznek, és döntenek helyettünk.