Csányi Sándor: A bank történetének legnagyobb felvásárlására készül az OTP

Csányi Sándor: A bank történetének legnagyobb felvásárlására készül az OTP

Külföldön is folytatja a terjeszkedést az OTP Bank az elnök-vezérigazgató elmondása szerint. Csányi azt is elárulta, összesen és részvényenként mennyi osztalékot szavaztak meg.

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és a terjeszkedést folytatja a következő években - jelentette ki az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a társaság éves közgyűlésén pénteken Budapesten.

Csányi Sándor az MTI beszámolója szerint kiemelte, hogy a stabilitást jellemző mutatók jól alakultak, a vállalatcsoport tőkehelyzete stabil, az organikus növekedés jelentős, a hitelminőség csoportszinten javult. Közölte a bankár egyúttal, hogy

csütörtökön vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban, megvalósulása esetén ez lehet a bank történetének legnagyobb felvásárlása.

Az OTP-vezér azt is elmondta, hogy

a közgyűlés ezt követően megszavazta az összesen 150 milliárd forintnyi, azaz részvényenként 535,71 forintos osztalékot.

A jogosultak között a saját részvénynek minősülő részvények osztalékát is szétosztják az alapszabály alapján, a kifizetés június 3-án kezdődhet - derült ki az MLSZ elnöki tisztségét is betöltő Csányi által elmondottakból.

(Címlapkép: Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökeként interjút ad Székely Dávidnak, az M4 Sport csatornaigazgatójának az MTVA Kunigunda útjai stúdiójában 2024. január 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt)