Két év börtönt is kaphat az, aki egy politikust munkaidőn kívül zaklat

Ezután kérdezze meg az újságíró a fideszes kiskirályt!

Törvényerőre emelkedhet a büntetőtörvénykönyv legújabb módosítása, amely egyebek mellett kibővíti a zaklatásos vétségek körét. 

A Czunyiné Bertalan Judit által benyújtott módosító szerint két éves börtönbüntetést is kaphat az, aki veszi a bátorságot, és egy hivatalos személyt "hivatalos tevékenységével össze nem egyeztethető módon helyen vagy időben" zaklat. Ha ez félelemkeltéssel párosul, akkor három év börtön szabható ki.

"Magyarország Alaptörvényének hetedik módosítása megerősítette a magánélet védelmét. Ebből az következik, hogy a hivatalos személyeket is megilleti az a jog, hogy hivatali tevékenységük ellátását követően, például otthonukban, szabadságuk alatt nyugodtan tudjanak pihenni, hivatalos eljárásuk miatt ne zaklassák őket."

Vagy az ingyenes pörköltpartin, amit a kedves választópolgárok számára rendeznek választás előtt közpénzből.

Mint ismert, a Fidesz a gránitszilárdságú alaptörvényben is korlátozta a gyülekezési jogot: már nem lehet tüntetni egy politikus lakóhelyén, mivel az a magán- és családi élet nyugalmának megzavarásával jár.

A módosító kapcsán természetesen adódik a kérdés, vajon ha egy ellenzéki politikust figyelnek meg, követik, esetleg még a fiát is zaklatják, akkor azért mekkora büntetés is jár?

Durva lebukás! Vona fia vette észre, hogy apját megfigyelik

Megdöbbentő történetet osztott meg Facebook-oldalán a Jobbik elnöke. Vona Gábor épp fiát kísérte iskolába, mikor a gyermek kiszúrta, hogy valaki fényképezi őket. A magánnyomozók lebuktak, és kínos magyarázkodásba kezdtek. Végül elárulták, hogy egy magyar megbízó megrendelésére napok óta figyelik a politikust. Vona szerint szinte bizonyos, hogy Habony Árpádék állnak a dolog mögött.

A válasz természetesen költői. Az biztos, hogy a kormánypárti mamelukokat már akkor sem kérdezhetjük, ha befáradnak a munkahelyükre, ez az új gumijogszabály pedig lehetővé teszi azt is, hogy egy újságíró háromszor meggondolja majd, hogy meg akarja-e kérdezni a zsebeit teletömő helyi kiskirályt, hogy mégis, hova tüntetett el X millió forint közpénzt.