DiCaprio élete legnehezebb munkáján van túl: mínusz 40 (!) fokban is forgatták A visszatérőt

A visszatérő (The Revenant) című film január 14-én debütál Magyarországon, és mozizás szempontjából minden bizonnyal kiváló indítása lesz a 2016-os évnek. Elkészíteni sem volt könnyű: legendásan nehéz körülmények között forgatott a stáb. A főszereplő – a halálból visszatérő prémvadászt alakító Leonardo DiCaprio - is élete legnehezebb munkájának nevezi Iñárritu filmjét.
 
 
"Forgatás közben minden rossz megtörtént velünk, ami megtörténhetett" – mondta. "Kizárólag a szabadban dolgoztunk. Az egyik nap -40 fok volt: a kamera alkatrészei befagytak, abba kellett hagynunk a munkát. A felvételek során kétszer történt meg, hogy kétméteres hó olvad el egyetlen nap alatt: pedig ebben a filmben mindig minden havas. Három hetet kellett várnunk, hogy újra fehér legyen a táj. Végül Kanadából Argentínába utaztunk havat keresve. Amit hónapokon keresztül próbáltunk a forgatás előtt, azt a körülmények mind felborították… de megérte."
 
A wired-nek adott interjújában azt is elmondta, hogy ez a rengeteg erőfeszítés, amit megtettek, a vásznon is látszani fog.