"Diplomaügyet" próbál kreálni a Fidesz Tapolca jobbikos polgármestere körül

A tapolcai polgármester "diplomaügyének" tisztázására szólította fel a Jobbikot Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. Halász János a Faktor.hu cikkére hivatkozva úgy nyilatkozott, Dobó Zoltán, Tapolca jobbikos polgármestere azt írta önéletrajzában, hogy két diplomája is van, de az egyik szakdolgozatát az egyetem könyvtárában nem találják.

Viszont a sugalmazással szemben a jobbikos városvezető csupán feltüntette iskolái között azt a két felsőfokú intézményt is, melyeknek diákja volt, ám mivel ezeket nem végezte el, így diplomát sem "szépített" magának.

A Jobbik közleményben reagált a Dobó Zoltánt ért vádakra. A párt szerint a polgármester sosem hazudta azt, hogy lenne diplomája, ezzel szemben azt a fideszes Farkas Flórian megtette, sőt érettségije is kérdéses.

A Jobbik politikusai sosem „felejtettek” ki vagyonnyilatkozatukból havi félmillió forintos fizetéseket, ezzel szemben azt a Fidesz több képviselője is megtette. A Jobbik sosem pénzelte amerikai és IMF-kémek cégét 630 millió forinttal, ezzel szemben azt a Fidesz-kormány megtette - áll a legnagyobb ellenzéki erő közleményében.