"Ébresztő, köcsögök!" Elege van a liberális melegmozgalomból a homoszexuális jobboldali bloggernek

Csak kioktatnak, rinyálnak és a baloldal szekerét tolják.

Yiannopoulos a tengerentúli közélet egyik legizgalmasabb, legellentmondásosabb figurája. Trump online média-zászlóshajója, a Bretitbart.com publicistája, több milliós olvasótáborral bíró blogger, a politikai korrektség, a liberalizmus, a feminizmus, és a balos jogvédők kíméletlen kritikusa – aki ugyanakkor „Amerika legmelegebb emberének” nevezi magát. Ez viszont nem gátolja meg abban, hogy

páros lábbal beleszálljon az LMBTQ mozgalomba,

és maró gúnnyal figurázza ki a homoszexuális elit hisztérikus túlérzékenységét. Az ultraliberalizmusukról hírhedt amerikai egyetemeken tartott előadás sorozatának a „Dangerous faggot” (Veszélyes köcsög) címet adta – jól ki is tiltották számos, toleranciájára büszke intézményből.

Milo – ahogy rajongói hívják – az egyre több amerikai fiatalt megmozgató „alt right” (alternatív jobboldal) egyik vezéralakja. A főleg interneten és egyetemeken szerveződő mozgalom szakít az amerikai konzervativizmus szerintük megalkuvó politikájával, és visszatérést hirdet azokba az időkbe, amikor

a dolgokat még világosan a nevükön lehetett nevezni

anélkül, hogy a liberális média várható reakcióitól paráztak volna. Yiannopoulos pedig abszolút élharcosa ennek a mentalitásnak.

Ennek jegyében járt el most az orlandói mészárlás tanulságairól szóló cikkében is. Az írásban visszaköszön a faék-egyszerűségű vulgáris muszlim ellenesség alapgondolata, amely szerint nincs radikális, vagy szélsőséges iszlám, hanem maga az iszlám a szélsőség, amelynek semmilyen formában nincs helye a nyugati civilizációban, de igazából a világon sem. Ennél azonban sokkal érdekesebb dolgokat is megfogalmaz a szerző.

Yiannopoulos szerint különösen visszatetsző, hogy az ateista balosok és liberálisok, akik rendszeresen a keresztény jobboldalt vádolják homofóbiával, és bigottsággal, szó nélkül tűrik, hogy egyes mecsetekben sokkal durvább kirohanásokat intézzenek a homoszexuálisok, a vallástalanok, vagy a más vallásúak ellen. Az „iszlamofób hangulatkeltés” elkerülése annyira fontos nekik, hogy

saját elveik lábbal tiprása láttán is elfordítják a fejüket,

ha az a szélsőséges muszlim közösségekben történik.

"a politikusok és média rutinszerűen szemet huny olyan homofób, vagy szexista megnyilvánulások felett, amelyek azonnal véget vetnének egy nem muszlim konzervatív karrierjének – s, ha az utóbbi tiltakozni mer ez ellen, még le is csukják gyűlöletbeszédért."

Rámutat, hogy a keresztény jobboldalnak ugyan komoly fenntartásai vannak a homoszexualitással szemben, de „nem ölnek meg minket”.

Yiannopoulosnak hasonlóan lesújtó véleménye van a „meleg elitről” is, amely a bevándorlást támogató „liberális idióták”szekerét tolja, és ezáltal

éppen azokat árulják el, akiknek az érdekeit papíron képviselik.

Egy vasárnapi Facebook bejegyzésében egyenesen

az összes melegjogi mozgalom feloszlatására

szólított fel, hiszen ezek „nem érnek el semmit”, csak kioktatnak,  a „baloldalt segítik és mentegetik az iszlámot”. Kifogásolja azt is, hogy a homoszexuális emberek valódi védelme helyett „a semleges nemű névelőkért rinyálnak”. A cikkben meglehetősen sarkosan fogalmazva így foglalja össze véleményét:

Ébresztő, köcsögök! A baloldal a probléma része!