Egy polgári/nemzeti/keresztény politikus miért asszisztál a multik gyarmatosításához?

Nem tudni mi a válasz. Talán olvasóink segítenek ebben.

Kedden 14 óra 48 perckor söpörte le az Országgyűlés Fidesz-KDNP-s többsége az LMP javaslatát, melyben az ökopárt arra szólította volna fel a kormányt, kezdeményezze, hogy az Európai Bíróság vizsgálja meg az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezmény (CETA)

"legtöbbet vitatott elemének, a megállapodás vitarendezési eljárásának uniós alapítószerződésekkel való összhangját, hogy az állandó bírósági rendszer és a felek szabályozási autonómiájának beszűkülése nem jelenti-e az Unió, illetve a tagállamok hatásköreinek sérelmét".

Azaz mennyiben felel meg az az európai jognak, hogyha egy észak-amerikai agrárkémiai cégnek nem tetszik (pontosabban fogalmazva jövőbeni profitveszteséget okoz), hogy Magyarországon nem lehet génkezelt növényeket termeszteni, akkor ne perelje szét hazánkat egy offshore jellegű bíróságon?

Ahogy az már a bevezetőből is sejthető, a polgári/nemzeti/keresztény értékrendet képviselő aggódó fideszeseknek nem fontos ez a kérdés. Vagy fontos, de nem zavarja őket. Vagy fontos, és még érdekükben is áll, mert megfogadták a jó tanácsot. Máskülönben milyen egyéb okkal magyaráznánk, hogy egy polgári/nemzeti/keresztény politikus hazája szolgálata helyett multinacionális óriáscégek intézményesített gyarmatosításához asszisztáljon?!

[video:https://www.youtube.com/watch?v=01-vpi26NP0 autoplay:0]

A javaslat vitájában Bana Tibor képviselte a Jobbik támogató álláspontját. Felszólalásában kiemelte, tisztában vannak azzal, hogy a CETA az EU és az Egyesült Államok között formálódó szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) előszobája - éppen ezért a jobboldali ellenzéki párt minden fórumot felhasznál arra, hogy egyrészt nyomást gyakoroljon a kormányzatra, másrészt felemelje szavát a szabadkereskedelmi egyezmények ellen.

Egyébként a Jobbik hasonló célú kezdeményezését szintén lesöpörte a kormány.

Ahogy arról az Alfahíren olvashattak: a kereskedelmi jog kizárólagos Európai Unióban, Brüsszel dönthet, márpedig ennek gyakorlására október 30-án felhatalmazást kapott. A CETA-nak elég ideiglenesen hatályba lépnie, hogy az Észak-Amerikából dömping áron érkező gabona- és húskészítmények elsöpörjék az olyan kiszolgáltatott országok mezőgazdaságát, mint amilyen hazánké is.