Egy telefon, egy szavazat. Botrányba fulladhat az emődi önkormányzati választás

Egy telefont juttattak el a Jobbik kampánycsapatához.

Vasárnap időközi önkormányzati választást tartanak Emődön: a képviselő-testület ugyanis feloszlatta magát, miután a képviselők többsége megelégelte a település polgármesterének szerintük romboló tevékenységét. A változásokért küzdő „Szövetség a városért” kampányújsága szerint Emőd eddigi első embere többek között klubokat szüntet meg, ellehetetleníti a művelődési ház vezetőjének munkáját, le akarta váltani az óvodai szülői szervezet választott elnökét, megszorító politikája elveszi a dolgozók béren kívüli juttatását és a bérkiegészítést, nem megy el a saját maga által összehívott testületi ülésre, emellett fenyegeti, megalázza, feljelenti a saját dolgozóit, akik közül többen inkább távoztak az önkormányzattól.

A jéghegy csúcsaként két nappal a választások előtt egy telefont juttattak el a Jobbik kampánycsapatához, azzal a megjegyzéssel, hogy az előző választásokon az egyik jelölt:

több hasonló készüléket osztott ki cigányoknak.

A Jobbikhoz eljutó információk szerint arra kérte őket, hogy a rá leadott szavazatokat fényképezzék le, cserébe megválasztása esetén segélyt és munkát kapnak. A településen terjedő hírek szerint, a készülékeket ezúttal is kiosztották. Természetesen a Jobbik helyi elnöke és egy civil személy azonnal megtette a feljelentés az ügyben.