Egymilliárdot kaszált Gyurcsány Ferenc - hol az elszámoltatás?

Gyurcsány Ferenc 1994-ben, a szocialista-szabaddemokrata kormány idején 33 milliót fizetett a hengergumizó cégért, most pedig csaknem egymilliárdért adott túl rajta a legfrissebb hírek szerint - fejtette ki a kormánypárti politikus keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Szavai szerint a volt kormányfő újabb egymilliárdot tett zsebre, egy olyan tranzakcióval aminek szálai a 22 évvel ezelőtti privatizációig nyúlnak vissza. Ez az üzlet is rávilágít arra, hogy Gyurcsány Ferenc és a szocialisták minden idők legkorruptabb kormányzását folytatták, és még a tranzakció után 22 évvel is "veszik ki a lovét" - ismertette Hollik István a Fidesz és a KDNP véleményét.

Azt mondta:

a volt kormányfő politikai kapcsolatai révén hizlalta fel a céget, amely egyike a szocialista kormányzás alatt futószalagon privatizált állami vállalatoknak.

Közölte: Gyurcsány Ferenc a korábban az általa állami hitelből megvásárolt gép- és technológiaszerelő vállalatot használta fel a hengergumizó vállalat megvásárlásához. Gyurcsány Ferenc - állításával ellentétben - nem üzletember majd aztán politikus lett, hanem éppen fordítva, már egyetemi évei alatt a kommunista párt vezetésében rutinosan mozgó, a KISZ országos vezetését is megjárt politikus volt. Jövedelmező politikai kapcsolatai révén vált üzletemberré - mutatott rá a kormánypárti képviselő.

Hollik István kitért arra is: ebben az időszakban született meg az Altus cégbirodalom, amely az úttörővagyon végelszámolását is végezte és amelyet kezdettől fogva az MSZP-SZDSZ kormány látott el privatizálandó cégekkel, illetve bevétellel, hitellel.

Gyurcsány Ferenc ugyanebben az időszakban jutott hozzá a magyaróvári timföldgyárhoz, a Motimhoz is, s ehhez anyósa, Horn Gyula egykori kabinetfőnöke 700 milliós forintos hitelt biztosított - mondta.

Megállapította: Gyurcsány Ferenc Magyarország egyik leggazdagabb embere, de vagyonosodására nemhogy választ nem kapnak, hanem egyre több a kérdőjel és a homályos ügy. Az Altus ma is elfogadhatatlan és botrányos megbízásokból él - mondta és felidézte az Európai Bizottságtól kapott másfél milliárdos megbízást, amely szerinte felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját.

Jobbik: a Fidesz–KDNP beismerte, elszabotálták az elszámoltatást

Gyurcsány Ferenc azért kaszálhatott közel egymilliárd forintot a rablóprivatizáció során megszerzett, most pedig eladott cégével, mert a Fidesz–KDNP részéről teljességgel elmaradt az elszámoltatás, felelősségre vonás - reagált a Hollik István által elmondottakra szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Jobbik.

A Jobbik kormányra kerülve nem fogja elmulasztani ezt, és mind a balliberális, mind a fideszes bűnözőket törvényesen, de határozottan elszámoltatja, akiket kell, azokat rács mögé juttatja, a gyanús ügyeket pedig a legalaposabban kivizsgáltatja - írják. Hozzáteszik: ezt szolgálják antikorrupciós javaslataik: a mentelmi jog eltörlése, a politikusok által elkövetett gazdasági bűncselekmények elévülhetetlensége és ilyen típusú bűncselekmények esetén dupla büntetés kiszabása.