„Egyre több jobboldali ember ábrándul ki a Fideszből”

Kovács „Kokó” István szerint a közhangulat olyan mértékben a kormánypárt ellen fordult, hogy ha így folytatják, elveszítik a következő választást.

„Én nem a Fidesz holdudvarába tartozó, a Fidesz döntéseivel minden esetben egyetértő, a Fidesz szekerét minden pillanatban toló ember voltam és vagyok”
– közölte Kovács „Kokó” István olimpiai bajnok bokszoló az interjúban.
 
Pár nappal korábban nagy megütközést váltottak ki Kokónak a HírTV egyik műsorában mondott szavai, miszerint annak idején nem volt fideszes, csak „értékeket és elveket vallottam, ami nagyon sokszor egybeesett a Fidesz értékeivel és elveivel”. Kokó utalt arra, hogy a Civil kaszinó című műsorban arról beszélgettek,
„egyre több jobboldali ember ábrándul ki a Fidesz kommunikációjából, politikájából, kormányzásából”,
és ő akkor mondta ezt.
 
Megjegyezte, nem azt állította, hogy 2002-ben ne ült volna Orbán Viktor mögött a Kossuth téren, hanem csupán annyit:
„a 2015-ös Fidesz csak nyomokban emlékeztet a 2002-esre”.
„Az ország sorsa múlik azon, hogy véget vetünk-e az orwelli módon működő sajtó uszításainak, az acsarkodásnak, árokásásnak. Különben itt vér fog folyni” – fejtette ki. Arról is beszélt, hogy 2002-ben és most is a polgári kormánynak szurkol,
„de ha nem teljesítik az ígéreteiket, akkor a legkeményebb ellenzékük leszek, és ha kell, nyilvánosan is bírálom a tetteiket”.
A kérdésre, hogy milyen „böszmeségek” történtek az elmúlt időszakban Kokó azt mondta, az elszámoltatás hiánya, az alapjaiban helyes trafiktörvény végrehajtása, a vasárnapi boltbezárás, az internetadó, a kaszinótörvény, az útdíj.
„Ideje lenne észrevenni, hogy a közhangulat olyan mértékben ellenük fordult, ha nem térnek le az erőpolitizálás útjáról, el fogják veszíteni a következő választást”
– közölte.
 
Szerinte ugyanakkor ma nincs más kormányzásra alkalmas erő. „A hangsúly a szerintemen van” – tette hozzá Kovács.