Tényleg meg fog szűnni az Együtt

Nincs értelme folytatni.

Az Együtt volt az a párt, ami nem csak politikai értelemben bukott el, hanem jogilag is: miután annak ellenére is 1 százalék alatt maradt a támogatottságuk, hogy a csepeliek Németh Szilárd ellenében még egy egyéni országgyűlési képviselőt (Szabó Szabolcsot) is adtak nekik, vissza kell fizetniük az államtól kapott kampánytámogatásukat.

Emiatt a párt vezetői gyűjtésbe fogtak, és már majdnem az összes pénzt összeszedték: a támogatók eddig 143 millió forintot gyűjtöttek össze, mintegy 11 ezer részletben. Összesen 153 millió forintot követel tőlük az állam.

Szabó Szabolcs parlamenti képviselő, aki azóta azt is elmondta, hogy az LMP-hez fog csatlakozni, már szerdán belebegtette, hogy valószínűleg vége a pártnak. Csütörtökön ezt Juhász Péter elnök is megerősítette azt ATV-nek azzal, hogy azt mondta,

nem valószínű, hogy érdemes az Együttet pártként, mint jogi formaként fenntartani.

Ha pedig a párt megszűnt, a küldöttek eldönthetik, hogy egyáltalán folytatják-e még valahogy a szerveződést.

Juhász Péter azt elmondta, hogy a tartozást mindenképpen kifizetik határidőre, ha nem jön össze a maradék 10 millió forint, akkor kölcsönből teremtik elő. A párt további működését az is ellehetetleníti, hogy nem csak a kampánytámogatást kell visszafizetniük, de az állami támogatástól is elestek.